fbpx

Hoeveel maaltijden moet je per dag eten om af te vallen?

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Gezonde maaltijden om af te vallen

Ben je ook bekend met de theorie dat je meerdere kleine maaltijden per dag moet eten om beter af te vallen? Omdat je dan je stofwisseling en verbranding op peil houdt en je deze dus niet “op een lager pitje” zet. Laat me je dan bij deze alles ontnemen waarvan je dacht dat het waar was omtrent maaltijd frequentie. 

Sorry voor de ietwat brutale intro. Soms heb je wat nodig om de lezer te shockeren. Ik ga je heus niet alles ontnemen waarvan je dacht het waar was. Maar hopelijk ga ik je wel wat bijbrengen.

Persoon A, laten we hem Sjoerd noemen.

Sjoerd ontbijt met een kop zwarte koffie = o kcal. Na enkele uren krijgt Sjoerd toch wat trek op zijn werk, hij eet een middelgrote banaan = 100 kcal. Sjoerd is niet zo’n grote eter, op een gegeven moment begint zn maag te rammelen en is het alweer 14:00 uur geweest. Oeps, Sjoerd pakt wat koekjes en een plak ontbijtkoek = 400 kcal. Sjoerd gaat naar huis en denkt; IK MOET ETEN! Hij gooit een pizza in de oven (1000 kcal), pakt een blikje Coca Cola (150 kcal) erbij en sluit de avond af met een halve liter ijs (700 kcal).

Sjoerd heeft in totaal 2350 kcal binnen gehad. Als Sjoerd zo’n 1.90m is en 80 kg weegt, zou het goed kunnen dat hij stabiel blijft of misschien wat afvalt na verloop van tijd. Als je Sjoerd vraagt hoe het toch komt dat hij niet aankomt zou hij waarschijnlijk zeggen “Ik heb geen idee! Ik eet pizza’s, ijs en ik drink cola!”

Persoon B, Joris

Laten we voor het gemak nog een man nemen, Joris. Laten we zeggen dat hij hetzelfde postuur heeft als Sjoerd en dus dezelfde kcal behoefte. Joris start de dag met 2 broodjes met pindakaas = 340 kcal. Vervolgens eet Joris tussendoor een banaan = 100 kcal. Lunchtijd breekt aan en Joris gaat voor een tosti met kaas = 250 kcal en nog 3 sneetjes brood met kipfilet = 350 kcal. Rond 16:00 uur krijgt Joris weer trekt en eet een grote mueslireep = 150 kcal en een handje noten = 300 kcal. Eenmaal thuis maakt Joris een pan met pasta met gehakt en rode saus klaar = 800 kcal.

In totaal heeft Joris 2290 kcal naar binnen gewerkt maar dan wel verdeeld over 5 maaltijden.

Advies

Nu komt mijn  advies weer om de hoek kijken: kies een maaltijd frequenties die bij jouw leefstijl past. Die voor jou werkt. Vergeet wat er overal en nergens wordt gezegd en beweerd. Als jij je goed voelt bij een ENORM ontbijt en vervolgens de rest van de dag amper wat eet tot het 16:00 – 17:00 uur is; doe lekker je ding! Als je honger krijgt, geeft je lichaam dat vanzelf aan en dan is het belangrijk om er wel naar te luisteren. Maar voel je je prima? Dan lijkt het me niet verkeerd om vooral te doen wat voor jou goed werkt en voelt.

Lees 3231 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner