fbpx

Eieren eten voor meer spiermassa

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Een ei is een van de meest complete en veelzijdige voedingsmiddelen beschikbaar. Het heeft een waardevolle rol bij het verstrekken van een gezonde voeding voor iedereen en in het bijzonder bodybuilders en  mensen die aan fitness doen om meer spiermassa te krijgen. We kennen allemaal het belang van proteïnes tijdens het spier-groei proces, zonder proteïnes, zullen je spieren gewoonweg niet groeien.

Samenstelling

Voor 60% bestaat het ei uit het eiwit en 30% is dooier en 10% eischaal De voedingswaarde van een ei bedraagt 80 kcal (334 kJoule), geleverd door 7,3 g eiwit, 5,8 g vet en 0 g koolhydraten Verder bevat het ei een aantal mineralen, zoals fosfor, kalium, natrium, eieren bevatten ook alle acht essentiële aminozuren die nodig zijn voor optimaal spierherstel en nodig zijn om waardevolle mineralen als calcium, zink en ijzer op te bouwen. Ook bevatten eieren de vitamines A, B1, B2, B6, biotine,B12 en E. Het eiwit in rauwe eieren heeft een biologische beschikbaarheid van 51%, koken verhoogt dit percentage tot circa 91%, wat betekent dat het eiwit van gekookte eieren tweemaal beter wordt opgenomen dan dat van rauwe eieren

Vetten in eieren.

Het eiwit (dus het witte gedeelte) van het ei bevat gewoonweg geen vet, aan de andere kant heb je het eigeel (het gele gedeelte), dat ongeveer 5 gram vet bevat, maar alleen een klein gedeelte hiervan is verzadigd vet (het slechte vet) - ongeveer 1,6 gram. Bodybuilders die proberen meer spiermassa op te bouwen hebben juist dit soort vet, zoals dit eigeel, nodig, vanwege de hoge energie nodig voor groei.

Eieren in je Dieet

6x een Eiwit en 2x een Eigeel in de ochtend geven je lichaam deze stoffen:

26,5 gram aan proteïnes

Nul gram koolhydraten

5,23 gram vet, waarvan

2,6 verzadigd vet is 153 calorieën 

Welke eier supplementen zijn het beste?

Egg white protein powder

Heb je geen zin om heel veel eieren te eten op een dag dan kun je er ook voor kiezen om Puur Ei-eiwitpoeder te gebruiken als aanvulling op je voeding. Puur Ei-eiwitpoeder is het meest zuivere eiwit wat je kunt nemen.1 kg van dit ei-eiwitpoeder komt overeen met het eiwit van circa 260 eieren. 1 shake komt overeen met het eiwit in 7.8 ei-eiwitten. Ei-eiwitpoeder heeft van nature een zeer hoge biologische waarde en is zeer goed opneembaar. Puur ei-eiwit is ideaal voor fanatieke sporters, bodybuilders en in elk low carb-, low calorie en eiwitdieet.

Puur eiwit: 0 suiker, 0 koolhydraten en 0 vet! Puur Ei-eiwitpoeder is het meest zuivere eiwit wat je kunt nemen.1 kg van dit ei-eiwitpoeder komt overeen met het eiwit van circa 260 eieren. 1 shake komt overeen met het eiwit in 7.8 ei-eiwitten. Ei-eiwitpoeder heeft van nature een zeer hoge biologische waarde en is zeer goed opneembaar. Puur ei-eiwit is ideaal voor fanatieke sporters, bodybuilders en in elk low carb-, low calorie en eiwitdieet.

  • 1 kg ei-eiwitpoeder komt overeen met het eiwit in circa 260 eiwitten (van eieren van 60 gram)
  • Jouw meest pure eiwitshake. Poeder van puur ei-eiwit
  • Puur eiwit: 0 suiker, 0 koolhydraten en 0 vet!

Lees meer over: Egg White Protein Powder

Voeibaar eiwit

Eindelijk is het tijdrovende scheiden van eiwit van het eigeel gedaan! 100% Vloeibaar Ei-eiwit bevat alleen maar gepasteuriseerd eiwit. Het is compleet vrij van toevoegingen en conserveringsmiddelen. Dankzij het lage gehalte aan koolhydraten en vetten kan het door fanatieke sporters uitstekend gebruikt worden tijdens het diëten. Door de hoge biologische waarde en hoge aandeel aan aminozuren is het ook goed te gebruiken tijdens het bulken.

100% Vloeibaar Ei-eiwit kan naast gedronken, ook gebruikt worden om te bakken, koken of toegevoegd worden aan bijvoorbeeld andere shakes (het is neutraal van smaak).

Lees meer over: 100% vloeibaar ei-eiwit

Lees 5125 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner