fbpx

Welke voeding voor gezonde mooie tanden & frisse adem?

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Hoogstwaarschijnlijk wist je al dat koffie, thee, wijn, en andere voedingsmiddelen in de loop der tijd de tanden verkleuren. Er bestaan echter ook ingrediënten die de glans van je glimlach helpen te behouden. Hieronder staan een aantal voedselproducten die je daarmee kunnen helpen. Voedingsmiddelen voor gezonde mooie tanden en frisse adem:

Selderij voor witte tanden

Het eten van bleekselderij is een uitstekende keuze om op een natuurlijke en gezonde wijze je tanden witter te maken. Het kauwen op een stengel bleekselderij heeft een aantal voordelen, allereerst kan het kauwen worden gezien als een soort “workout” voor je tandvlees. Daarnaast reinigt het geproduceerd speeksel dat in het kauwproces ontstaat de mond. Hierdoor krijgen de moleculen die je tanden verkleuren geen kans om zich te hechten.

Appels en peren voor gezonde tanden

De natuurlijke suiker (Fructose) in de vruchten neutraliseert het zuur. Bovendien helpt vruchtensuiker met het construeren van gezondere tanden en tandvlees. Tevens is kauwen als het ware een goede oefening voor de mond, en daarnaast zijn appels en peren rijk aan antioxidanten en ze bevatten ook essentiële voedingsstoffen.

Kruidnagelolie voor frisse adem

Een van de oudste remedies tegen kiespijn is kruidnagel. Om de pijn tegen te gaan kan men de kruidnagel in de kiesholte stoppen en door de smaak en de vluchtige oliën en looistoffen wordt de pijn verzacht. Kruidnagel wordt ook gebruikt om tanden witter te maken. Je kan 2 a 3 druppels kruidnagelolie op je tandenborstel doen en daarmee je tanden poetsen. Een andere methode is om 3 a 4 druppels kruidnagel olie in een kopje warm water te doen en vervolgens de vloeistof in je keel laten borrelen. Kruidnagelolie verwijdert ook schadelijke mondbacteriën. Kruidnagel heeft als extra voordeel dat het je een frisse adem geeft. Sesamolie is ook een goed alternatief.

Kaas

Kaas bevat een melkeiwit, genaamd caseïne. Dit eiwit versterkt het oppervlak van uw tanden. Een stukje kaas bevat aanzienlijk veel calcium, daarnaast is het zuur en suiker in geringe mate aanwezig. Laten we vooral niet vergeten hoe lekker een stuk kaas is! De ideale kaas voor gezondere tanden: Parmezaanse kaas.

Yoghurt voor witte tanden

Yoghurt is inderdaad een van de beste voedingsmiddelen als het gaat om witte tanden. Het is rijk aan caseïne en calcium. Trouwens, yoghurt helpt met het verbeteren van je spijsvertering, en als gevolg daarvan zal jij met een frisse adem rond lopen.

Speeksel voor witte tanden

Appels, peren en guaves bevorderen de speekselproductie, waardoor eventuele tandaanslag en voedselresten van de tanden in de loop der tijd weggespoeld worden. Bloemkool en komkommers stimuleren ook de speekselproductie. Dit is een natuurlijke manier om tandplak weg te spoelen en de tanden schoon te houden.

Sesamzaadjes tegen tandplaque

Sesamzaadjes zorgen voor een ontbinding van de tandplaque, en bovendien helpen ze bij de opbouw van tandglazuur. Hierdoor zal je met een parelwitte tanden rondlopen. De appetijtelijke zaden zijn tevens rijk aan calcium, die zeer gunstig is voor zowel je gebit als voor je kaakbot.

Zalm voor stevige tanden

Zalm bevat calcium en vitamine D, voedingstoffen die noodzakelijk zijn voor gezonde botten en tanden.

Rode uien tegen tandbederf

Rode uien zijn daadwerkelijk goed voor de tanden. Ze vernietigen namelijk de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor Cariës (tandbederf).

Ananas voor gezond tandvlees

Ananas fungeert als een natuurlijke vlekkenverwijderaar. Bovendien is het goed voor het tandvlees. We moeten echter niet vergeten dat het tandvlees heel kwetsbaar is. Het moet keurig verzorgd worden om vervelende kwalen tegen te gaan. Door regelmatig ananas te consumeren wordt het tandvlees aanzienlijk sterker.

Broccoli beschermt het tandglazuur

Groene groenten zoals broccoli, sla en spinazie bevatten ijzer. Ijzer vormt een beschermlaag die een natuurlijke barrière vormt voor hardnekkige vlekken. Deze beschermlaag beschermt tevens het tandglazuur tegen zuren.

Gember beschermt het tandvlees

Gember heeft een anti-inflammatoire eigenschappen. De Ontstekingsremmende eigenschappen van gember ondersteunen gezonde weefsels rondom de tanden.

Wortel voor gezond tandglazuur

Wortel is een bijzonder rijke bron van vitamine A. Vitamine A is noodzakelijk voor een gezond tandglazuur.

Appels en wortels

De appel staat bekend als de natuurlijke tandenborstel. Het is bewezen dat appels een stimulerend effect hebben op het tandvlees, wat de stroom van speeksel verhoogt. Toegenomen speeksel helpt bij het verminderen van het zuur in je mond en spoelt bovendien de voedseldeeltjes weg. Rauwe wortels werken op ongeveer dezelfde manier en helpt bij het onderhouden van een goede mondgezondheid.

Zuiveringszout

Zuiveringszout is een schuurmiddel en alkalisch van aard. Als je je tanden minimaal een keer per week met zuiveringszout poets, lost alle plaque van je tanden op. Bovendien zorgt de alkalische aard van zuiveringszout ervoor dat de zure omgeving in je mond wordt verzacht en voorkomt het de ontwikkeling van bacteriën. Doe dit een keer per week voor een goede mondgezondheid

 

Lees 4253 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner