fbpx

Hoe kom je gezond de feestdagen door?

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

De feestdagen komen er weer aan en al die verleidingen zijn moeilijk te weerstaan. Sinterklaas is er inmiddels dus de winkels liggen vol met pepernoten, chocoladeletters, snoepgoed en speculaas. Met kerst meestal gourmetten of gezellig uit eten met de hele familie en om niet te vergeten oud en nieuw waar natuurlijk de oliebollen en appelbeignets bij horen. Niet alleen deze 2 maanden is er al dat lekkers, in het nieuwe jaar hebben we ook nog feestdagen zoals goede vrijdag, pasen, pinksteren enzovoort.  Allemaal lekkere dingen en als je met een gezond voedingspatroon bezig bent kunnen deze dagen het je toch lastig maken en je uit je routine halen. Natuurlijk moet je zo af en toe genieten van al dat lekkers maar belangrijk is wel om dat met mate te doen. Zelf vind ik het soms moeilijk die verleidingen te weerstaan en om het dit jaar iets makkelijker te maken voor ons heb ik een aantal handige tips:

 

Eet bewust en kauw goed op je eten

Probeer iedere hap die je neemt bewust te eten zodat je weet wat je naar binnen schuift. Als je het in je mond hebt sta er even bij stil en geniet er van. Goed kauwen is beter voor je spijsvertering, grote happen die niet goed gekauwd zijn worden minder goed verteerd en als je dus rustig eet heb je sneller door dat je vol zit.

Neem eerst een glas water

Voordat je iets gaat eten neem eerst een glas water. Sowieso is water goed voor je maar je krijgt er ook een voller gevoel van.

Nodig dit jaar eens iedereen bij jou uit

Op onze site zijn veel gezonde recepten en wanneer iedereen bij jou komt eten kun jij zelf bepalen wat er op tafel staat. Ga je naar andere toe zorg dan dat je niet met een lege maag daar naar toe gaat neem van te voren thuis eerst iets gezond dan heb je hebt minder honger wanneer je er bent en kun je de verleidingen beter weerstaan.

Blijf bewegen

Het gaat steeds kouder en donkerder worden en voor de meeste mensen lastiger om dan te gaan sporten. Probeer je motivatie te blijven houden en probeer altijd in gedachten te houden waarom je ooit bent begonnen. Tijdens de feestdagen is het ook leuk om iets actiefs te doen. Je kunt hierbij denken aan een wandeling, stukjes fietsen, schaatsen of een indoor skibaan altijd leuk! Door lekker te bewegen komt je stofwisseling sneller opgang.

Hopelijk kunnen deze tips je helpen en zal je gezond de feestdagen doorkomen en gezond het nieuwe jaar ingaan. Ik wens jullie fijne feestdagen!

Lees 1831 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner