fbpx
Print deze pagina

Spirulina voor afvallen en vetverbranding

Beoordeel dit item
(5 stemmen)

De kans is nogal groot dat je nog nooit van spirulina gehoord hebt maar je ziet ze ineens overal, de groene poeders en pillen. Het is een zeer exotische superfood en daardoor ook niet in de normale supermarkt te vinden. Nog niet. Want het wordt door de kenners gezien als het superfood van alle superfoods en echt voeding van de Goden.

Deze natuurlijke superfoods schijnen heel goed te worden opgenomen door het lichaam. Maar wat zijn het eigenlijk precies? En hebben ze echt krachten om af te vallen en spieren op te bouwen?

Spirulina bevat veel eiwitten en het gebruik van spirulina wordt in verband gebracht met een betere vet en glucose metabolisme. Daarnaast wordt spirulina in verband gebracht met verlaging van het levervet en een bescherming van de hersenen.

Wat is spirulina?

Spirulina valt onder de blauw-groene algen. Het Latijnse woord spirulina betekent ‘klein spiraaltje’ wat wijst op de structuur van dit kleine algje; het ziet eruit als een spiraaltje. Spirulina is bijna zo oud als de aarde zelf: ca 3.5 miljard jaar. Er zijn bronnen die zeggen dat het eigenlijk geen alg maar een bacterie is. Bacteriën zijn de oudste levensvorm op aarde. We zouden kunnen zeggen dat spirulina evolutionair gezien tussen bacteriën  en plantleven in zit.

Spirulina leeft van oorsprong in alkalisch water; mineraalrijke meren en wateren. De commerciële spirulina wordt tegenwoordig gekweekt in speciale buitentanks in gebieden die zich rond de evenaar bevinden. Dit in verband met de warmte en vele dagen zon per jaar die daar aanwezig zijn.

koolhydraten eiwitten en vet

Eén eetlepel Spirulina bevat 9,8 gram eiwit, 1,5 gram vet en 3,8 gram complexe koolhydraten.

Eiwit in spirulina bevat alle 8 essentiële aminozuren en is ‘s werelds hoogst bekende eiwit bron. Spirulina bevat ook veel vitaminen en mineralen. Zorgt voor spieropbouw en reiniging van het lichaam.

Afslanken met behulp van spirulina.

Spirulina is van nature rijk aan de aminozuren fenylalanine en tyrosine. Fenylalanine en tyrosine worden door de hersenen gebruikt om de neurotransmitter norepinefrine op te bouwen. Deze stof is betrokken bij  de controle van voedselinname. Bij een laag norepinefrine-niveau wordt door de hypothalamus een hongersignaal afgegeven. De hypothalamus is een klier diep in het centrum van de hersenen. Haar belangrijkste taak is het reguleren van het hongergevoel. Dus: te bepalen wanneer U honger heeft en wanneer U vol zit. Uw hersenen worden constant van vers bloed voorzien en de suiker- en aminozuurwaarden in het bloed beinvloeden zo de werking van de hypothalamus.  

Spirulina is 's werelds best verteerbare natuurlijke bron van hoogwaardige eiwitten (aminozuren). Spirulina handhaaft een constant niveau van aminozuren en suikers in het bloed  en voorkomt zo het gebruikelijke effect van een caloriearm-dieet: honger! U zult minder last hebben van schommelingen in de bloedsuikerspiegel of het bloed-aminozuur niveau en daardoor  minder ups en downs ervaren zoals dat bij veel dieetprogramma's het geval is.

Wanneer u wilt afvallen, is het belangrijk dat u geen roofbouw pleegt op het lichaam. Veel mensen eten weinig voedzame middelen tijdens het lijnen, maar daardoor worden ze moe en futloos. Afvallen en spirulina gaan heel goed samen: dankzij de spirulina voelt u zich zo fit als een hoentje terwijl de kilo's van uw lijf afsmelten. Superslank met superfoods: het klinkt niet allen mooi, het is nog waar ook!!

Vet verbranden

Een van de belangrijkste eigenschappen van spirulina is dat het zeer eiwitrijk is en alle 8 essentiële aminozuren bevat, waardoor het een goede vervanger is voor eiwitpoeders. Eiwitten en aminozuren geven het lichaam een zeer verzadigd gevoel en vertragen de opname van suikers en koolhydraten die de hormoonspiegel uit balans brengen dus als je dagelijks een of meer theelepels spirulina door je smoothie of sap roert of enkele tabletten spirulina inneemt met een glaasje (bron)water zul je niet alleen eventuele vitamine- en mineralentekorten op een natuurlijke manier aanvullen, je zult ook beter in staat zijn je hormoonspiegel in balans te houden en sneller geneigd zijn minder te eten en  het ondersteunt de vetverbranding en helpt bij overgewicht.

Lees verder over Pure Spirulina tabletten

Lees 5495 keer