fbpx

SUPERFOODS TER ONDERSTEUNING VAN JE DETOX

Beoordeel dit item
(1 Stem)

De bovenstaande voedingstoffen zijn erg belangrijk voor ons functioneren, maar zijn tegenwoordig (bijna) niet meer te vinden in ‘normale’ voeding. Hierdoor is ook te verklaren waarom superfoods nu zo in opkomst zijn. Ze zijn namelijk de perfecte manier om de tekorten en disbalansen, die in je lichaam ontstaan zijn door ‘leeg’ voedsel, te herstellen!

spirulinaSpirulina

Spirulina is een superfood op basis van zoetwateralgen. Het bevat veel chlorofyl, een natuurlijke reinigende stof die helpt om de darmen te reinigen, het bloed te zuiveren en het lichaam in staat stelt om zuurstof efficiënter op te nemen. Bovendien bevat chlorofyl ook magnesium, welke de hersenen en het zenuwstelsel stimuleert en beschermt tegen het opslaan van giftige stoffen in het centrale zenuwstelsel.

ChlorellaChlorella

Chlorella is een ééncellige groene alg. Gezien de voedingswaarde mag deze groene alg zonder twijfel een echte superfood genoemd worden. Chlorella zit bomvol B-vitamines, vitamine C, E, calcium, ijzer, aminozuren, omega-3 vetzuren, spoorelementen en antioxidanten. Verder is deze groene alg net zoals spirulina bijzonder rijk aan chlorofyl.

tarwegrasTarwegras

Tarwegras poeder wordt gemaakt van de grasstengels van een tarweplant. De tarwegrasstengels kan je persen zodat er een vers tarwegras sap ontstaat. Tarwegras is bijzonder rijk aan gezonde voedingsstoffen, zo staat slechts 100 gram tarwegras gelijk aan 2,3 kg groente! Voornamelijk eiwitten, aminozuren, antioxidanten en chlorofyl maken deze grassoort tot een superieure superfood.

gerstegrasGerstegras

Gerstegras is een krachtig superfood die een vorm van eiwit bevat die gemakkelijk te verteren is voor het lichaam. Daarnaast is het bijzonder rijk aan vitamines, mineralen, enzymen, fytonutriënten en carotenoïden. Gerstegras zit ook nog eens boordevol chlorofyl. Bovendien bevat gerstegras maar liefst 18 aminozuren inclusief de 8 essentiële die het lichaam zelf niet kan aanmaken.

aloe veraAloë vera

Aloë vera is een geneeskrachtige plant met eetbare bladeren. In het binnenste gedeelte van de stengels bevindt zich een gel, die ook eetbaar is. Aloë vera is bijzonder gezond en bevat veel fytonutriënten en B-vitamines waaronder vitamine B12. Daarnaast bevat de plant mineralen zoals calcium, ijzer, zink, magnesium en maar liefst 20 verschillende aminozuren die belangrijk zijn voor ons lichaam. Aloë vera helpt het lichaam te ontgiften, heeft een galdrijvende werking en ondersteunt de lever Aloë Vera-sap werkt prima als natuurlijke ontgifting. Omdat we door onze manier van leven bloot staan aan stress, vervuiling en junkfood, moeten we nu en dan onze systemen reinigen. Het sap is een ideale manier om dit te doen omdat het veel sporenelementen bevat, plus vitamines en mineralen die het lichaam in staat stellen om goed om te gaan met dagelijkse stress en spanningen.

Reinigende voedingsmiddelenReinigende voedingsmiddelen

Verschillende soorten groente en kruiden ondersteunen de reinigende werking op je lichaam. Het toevoegen van alfalfa kiemen, peterselie, koriander, artisjok, brandnetel, citroen, groene bladgroente, paardenbloem, peterselie en knoflook aan je dagelijkse maaltijden helpt je lichaam met het verwijderen van afvalstoffen. Verstandig dus om deze natuurlijke detox kanjers wat vaker op je boodschappenlijstje te zetten.

Verwarmende voedingsmiddelenVerwarmende voedingsmiddelen

Verwarmende voedings-middelen kunnen fijn zijn tijdens de detox omdat je het waarschijnlijk sneller koud zal hebben. Gember, kaneel en kurkuma bevatten verwarmende extracten die lekker zijn in je thee, smoothie of sapje.

Goede bacteriën Na de detox kan je voor extra herstel nog kiezen om wat extra pre- en probiotica (levende goede bacteriën) te nemen. Dit hersteld de natuurlijke balans van de darmflora. Je kan ervoor kiezen om dit via voeding te doen (door rauwe zuurkool, kombucha, kefir) of in de vorm van een supplement.

Tip: 21-dagen detox voeding en trainingsschema van body & Power

Na een lange winter met luie bankhangsessies of zomervakantie wil je nog maar één ding: de bezem door je lijf halen en terug naar een healthy lifestyle en het lichaam ontgiften van opgestapelde gifstoffen is de eerste stap naar een optimaal gezond lichaam.

Body & Power heeft een schema pakket ontwikkeld om jouw in 21 dagen weer compleet fit en gezond te krijgen !

Lees 2178 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner