fbpx

Ontgiften en Detoxen wel of niet gevaarlijk ?

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Er zijn veel meer sap kuren maar voor het gemak heb ik twee Aspecifieke detoxmethoden beschreven en de manier hoe ze werken en de gevaren die het heeft.

Citroensapkuur:

De Citroensapkuur is een manier om het lichaam in korte tijd zeer grondig te reinigen.Je reinigt hiermee de spijsvertering, de darmen en andere organen.

De Citroensapkuur en afvallen

Door het reinigen van je lichaam wordt het lichaam ontdaan van alle afvalstoffen. Het gaat daarom beter functioneren, waardoor je beter afvalt.Ook is de kuur laag aan calorieën. Ook daardoor kan je afvallen.Sommige mensen doen de citroensapkuur derhalve uitsluitend om af te vallen.

Citroensapkuur en je gezondheid

De Citroensapkuur is een enorme belasting voor je lichaam. Het is daarom onverstandig om deze kuur te doen zonder begeleiding van een deskundig persoon.

Kruidentheevasten is een warme manier van vasten.

Vasten met warme vloeistoffen is vaak makkelijker als vaste met koude vloeistoffen. Door kruidentheevasten voel je je over het algemeen ontspannender en door de warme kruidenthee worden gifstoffen beter opgelost, transpireer je beter en worden je bloedvaten wijder. Vaak hebben de kruidenthee een geneeskrachtig en zuiverend effect. Hierdoor gaat tijdens het kruidentheevasten het ontgiften soepeler als bij een ander manier van vasten.
Kruidenthee bevatten geen vet, suikers of eiwitten, dus je lichaam gaat tijdens het kruidentheevasten als snel over op de vetreserves van het lichaam. Het afvallen gaat op deze manier dus zeer snel, maar let er wel op dat al het overtollige vet moet worden afgebroken door de lever, die het daar erg moeilijk mee zou kunnen krijgen.

De gevaren van ontgifting.

Hoofdpijn
Aangezien een ontgiftingsprogramma vaak vasten inhoudt of het innemen van kruidenpreparaten, kan het gebrek aan voedingsstoffen in het lichaam hoofdpijn veroorzaken.

Vermoeidheid
Het verminderen van de toevoer van natuurlijke voedingsstoffen in het lichaam kan vermoeidheid veroorzaken tijdens het ontgiften. Tijdens een ontgiftingsprogramma is er vaak onvoldoende toevoer van proteïnen en voedingsstoffen om het energiepeil normaal te houden.

Misselijkheid
Kruidenpreparaten en vasten kunnen aanleiding geven tot braken of misselijkheid. Braken kan leiden tot deshydratatie wanneer er niet op tijd wordt ingegrepen.

Problemen met de ingewanden
Ontgifting of een crashdieet kunnen verschillende problemen met de ingewanden veroorzaken, gaande van diarree tot maagkrampen. Dit kan ook leiden tot deshydratatie.

Overlijden
Er zijn al gevallen van overlijden, mogelijk door een hartinfarct vanwege het ontgiften, vastgesteld bij mensen die bezig waren met een intensief ontgiftingsprogramma. In dergelijke gevallen waren er reeds gezondheidsproblemen door druggebruik en onontdekte hartproblemen.

Infecties
Mensen die ervoor kiezen te ontgiften met darmspoelingen moeten zich bewust zijn van het risico op het verspreiden van infecties in het spijsverteringskanaal. Bij deze procedure bestaat er ook een risico op het perforeren van de darmen. Tijdens de spoeling worden er tot 65 liter water of kruidenaftreksels in de darmen gepompt. De darmen worden gespoeld en het resultaat komt langs een andere buis naar buiten.

ontgiften met Aspecifieke detoxmethoden hebben geen toegevoegde waarde voor ons lichaam enzijn NIET goed voor ons lichaam omdat een gezond lichaam al beschikt over de nodige capaciteiten om ongewenste stoffen buiten te houden en weg te werken en het is niet nodig om deze processen extra te stimuleren. En één of enkele keren per jaar ontgiften met een sap kan ongezonde eet- en leefgewoonten niet goedmaken.Verschillende dagen niet eten, maaltijden overslaan of extreem weinig eten, zoals Aspecifieke detoxmethoden dikwijls voorschrijven, is bovendien ongezond en kan zonder medische begeleiding of opvolging zelfs gevaarlijk zijn. Een sapdieet kan bijvoorbeeld het evenwicht van de darmflora ernstig verstoren en zelfs tot een spastische darm leiden. Dat geldt in het bijzonder voor zwangere vrouwen, bejaarden, mensen met een of andere chronische aandoening (zoals diabetes, hart-, lever- of nieraandoeningen.

DETOXEN:

Wat is detoxen? Detoxen" is een wetenschappelijke manier om ons lichaam te zuiveren van afval en alle onreinheden, die ons lichaam reeds passeerden

De detoxmethoden die er zijn,zijn Darm zuivering, Lever ontgifting en nier reiniging.

Detoxen kun je vergelijken met een dieet. Dieeten zijn vaak gebaseerd op het minderen van voeding. Met detoxen sluit je voedingsmiddelen uit en sommige detoxdiëten adviseren ons om waardevolle voedingsmiddelen van het menu te schrabben, terwijl ons lichaam deze evenzeer groot nodig heeft.kortetermijn diëten zijn niet alleen nutteloos, maar ook gevaarlijk want bij mensen met lever- en nierproblemen, diabetes, hart- en vaatziekten, chronisch vermoeidheidssyndroom en andere aandoeningen kunnen detoxkuren meer kwaad doen dan goed.

Conclusie

ontgiften met specifieke detoxmethoden hebben geen toegevoegde waarde voor ons lichaam en zijn NIET goed voor ons lichaam omdat een gezond lichaam al beschikt over de nodige capaciteiten om ongewenste stoffen buiten te houden en weg te werken en het is niet nodig om deze processen extra te stimuleren en één of enkele keren per jaar ontgiften door detoxen kan ongezonde eet- en leefgewoonten niet goedmaken.Ik ben van mening dat je veel meer berijkt door Simpelweg een gezond leefpatroon, bestaande uit gezonde voeding en voldoende beweging

Wie gezond is, evenwichtig en gevarieerd eet en voldoende drinkt, kan op de natuurlijke en efficiënte afvalverwerking door het lichaam zelf rekenen. Extra hulpmiddelen zijn dan overbodig. Wanneer de natuurlijke afvalverwerking door het lichaam faalt door ziekte, is een medische behandeling nodig.
 

Welke manier van detox of ontgiften is wel gezond?

Lees meer over: 24hr Detox

Lees meer over: Detox & Burn

Lees meer over: Detox Juice

Lees meer over Detox Thee

Lees 9088 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner