fbpx

Zit er nu wel of geen sperma en urine in energiedranken?

Beoordeel dit item
(22 stemmen)

Sinds 2014 circuleert er op internet het verhaal dat energiedrankjes urine en/of sperma van stieren zou bevatten. Energiedrankjes bevatten immers het aminozuur "taurine", een term die is afgeleid van het Latijnse "taurus" wat "stier" betekent. Er wordt beweerd dat een onderzoek heeft uitgewezen dat er wel degelijk sperma in de zogenaamde "energy drinks" zit. Het gaat hier echter om een hoax (Hoax is in het Engels een woord voor poets, nep, bedrog, truc, oplichterij, broodjeaapverhaal) er zit immers helemaal geen stierenurine of -sperma in taurine of andere bestanddelen die aan energiedranken worden toegevoegd.

Het verhaal :Wist je dat energie drankjes “STIEREN URINE en SPERMA” bevatten

Energie Drankjes bevatten ingrediënten afkomstig van stieren urine en sperma. Een studie uitgevoerd door een rundvee bedrijf uit Longhorn, testte een aantal van de grote merken zoals Red Bull, Monster enz.Wat zij ontdekte zal u maag laten omdraaien. Zij ontdekte dat de energie drankjes daadwerkelijk sperma bevatten.Het ingrediënt dat voor alle ophef zorgt is ‘Taurine”. Taurine is vernoemd naar het Latijnse woord Taurus, dat stier betekent. Het werd voor het eerst geïsoleerd uit ‘ox bile’ (ossengal, rundergal) in 1827 door Australische wetenschappers Friedrich Tiedemann en Leopold Gmelon. Het is wordt vaak aminozuur genoemd, zelfs in de wetenschappelijke literatuur, maar het ontbreekt aan een carboxyl groep en is strikt genomen geen aminozuur. Taurine is aanwezig in stieren levers, sperma en urine..

Maar wat is er nu waar van dit verhaal?

Taurine is in iedere energiedrank terug te vinden. Taurine (afgeleid uit het Griekse woord Taur=stier) en ine = urine) staat bekend als een van de stoffen die ervoor zorgt dat je meer energie krijgt. Toch is de werking van Taurine in energiedrankjes omstreden want er word gezegd dat het stierensperma zou zijn maar dat verhaal klopt niet want de taurine in Red Bull Energy en andere merken is puur synthetisch en wordt geproduceerd door farmaceutische bedrijven. Het is niet afkomstig van dieren noch van dierlijk materiaal. Alle ingrediënten worden synthetisch geproduceerd door farmaceutische bedrijven. Als er werkelijk echt stierensperma in zou zitten, dan zou het ook nog veel duurder zijn.

Is taurine schadelijk?

Taurine herken je vast als een ingrediënt van energiedrankjes en pre-workouts maar wat zijn nu de gevaren van taurine? Teveel Taurine kan hevige hoofdpijn veroorzaken. Wanneer op regelmatige basis energiedrank wordt gedronken, zal het effect per blikje afnemen. Dit is bijvoorbeeld net zo als bij roken. De nuttiger moet dus steeds meer energiedrank drinken om het zelfde effect te krijgen. Energiedrank werkt dus verslavend! Hierdoor krijgt men teveel Taurine binnen wat op korte termijn zal zorgen voor een te hoge bloeddruk, en op lange termijn voor een te lage. Verder stimuleert Taurine ook de vetopname wat tot overgewicht kan resulteren. Taurine is niet schadelijk, zolang je maar niet meer dan 3000 mg neemt De concentraties die in sommige producten worden teruggevonden zijn dan ook onrustwekkend. Wie twee blikjes Redbull (1.000 mg taurine per blikje) per dag drinkt, vertienvoudigt de dagelijkse dosis die via de normale voeding wordt geleverd (200 mg). Hetzelfde geldt voor sommige voedingssupplementen.

CONCLUSIE

Hoewel er mogelijk reden kan zijn tot bezorgdheid omtrent sommige bestanddelen van energiedranken, hoort de sperma en/of urine van een stier daar niet bij. Hoewel er wel degelijk taurine zit in het sperma van een stier, zit dit ook in tal van andere (natuurlijke) voedingsmiddelen en producten, terwijl de taurine gebruikt in energiedranken echter synthetisch geproduceerd wordt en dus niet van eender welk dier afkomstig is 

Energiedrank advies

Bolero energie". Deze is gluten en vrij van suiker en bevat bijna geen calorieën. En je kan het krijgen in wel 65 smaken. 

Lees meer overBolero Limonade

 

Lees 68504 keer

Gerelateerde items (op tag)

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner