fbpx


De Nakd repen zijn erg populair aan het worden. Ze liggen tegenwoordig bij elke kassa van jumbo en de AH en ze worden ook steeds vaker in healthboxen toegevoegd, maar hoe gezond zijn de Nakd repen nu eigenlijk?

Veel vet eten zou ons dik maken en de laatste jaren wordt ons van alle kanten geadviseerd om minder vet te gaan eten. De schappen in de supermarkt staan dan ook vol met 0%-vet producten. Maar zijn we er als vrouw slanker op geworden? Nee. Vet schrappen uit je dieet om af te vallen werkt gewoon niet zo goed of eigenlijk gezegd het werkt helemaal niet. Het is veel slimmer om minder koolhydraten te gaan eten als je wilt afvallen. Maar hoeveel koolhydraten moet je als vrouw nu eten om af te vallen?

De appel is een van meest gegeten fruitsoorten van deze tijd, maar hoe gezond is de appel en past hij in elk dieet of kun je hem beter maar niet eten als je aan het afvallen bent.
Vruchten zijn altijd goed voor je en appels zijn daar dan ook geen uitzondering op. Een appel bevat gemiddeld rond de zestig calorieën (uiteraard afhankelijk van de grootte van de appel). Ook zitten er goede suikers in de appel, met name fructose. Tevens zitten er vezels in appels. Daarnaast heeft een appel veel vitamine C en antioxidanten. Het kan dus geen kwaad om een appel te eten en het is een hele gezonde snack voor tussendoor. Maar ook als je aan het afvallen bent kan een appel een goede toevoeging zijn op je dieet.

Pindakaas, is nog steeds het populairste broodbeleg van deze tijd. Tegenwoordig kun je het in heel veel soorten krijgen en schieten de pindakaas winkels uit de grond en word het smeersel in heel veel fitness snacks gebruikt, maar is pindakaas voor iedereen gezond of kun je het beter laten staan als je aan het afvallen bent? En is het wel echt powerfood voor de krachtsporters?

Elk jaar komen er wel weer nieuwe diëten bij en ze beloven je allemaal dat je heel snel zonder al te veel moeite veel kilo’s kunt afvallen. Een van die diëten is het straight away dieet. Het straight away dieet zien we de laatste tijd steeds vaker in reclames op televisie, maar is het straight away dieet gezond of is het een gevaarlijk crash dieet?

Of je nu sport voor een gezond gespierd lichaam of om af te vallen, zonder voldoende eiwitten ga je deze doelen niet halen. Het is dus heel belangrijk dat je elke dag voldoende eiwitten binnen krijgt en tegenwoordig is dat helemaal niet zo moeilijk want er zijn heel veel producten waar extra veel eiwitten in zitten. Maar zijn deze eiwitten wel gezond en kun je van eiwitten dik worden?

Bijna elke supermarkt heeft het een eigen basic huismerk die heel goedkoop wordt aangeboden om er voor te zorgen dat jij nog goedkoper je boodschappen kunt doen, maar is dat hele goedkope boodschappen doen wel zo gezond en veilig?

Regelmatig zien we professionele atleten terug in reclamecampagnes omdat reclamemakers weten dat veel mensen hun als voorbeeld zien en graag willen worden zoals hun. Maar professional Kickbokser Hesdy Gergers die we kennen van onder andere de Glory kickboksgala’s pakt het wel heel anders aan. Hesdy opende pas geleden zijn eigen healthy life style winkel in Amsterdam.

Het ontbijt is een maaltijd die helaas nog door te veel mensen wordt overgeslagen. Haast hebben of geen hap door je keel krijgen zijn veelgehoorde redenen waarom mensen niet ontbijten. Ontbijten is echter erg belangrijk, zeker voor mensen die willen afvallen. Maar wat is de beste ontbijttip en wat kun je dan het beste eten om echt af te vallen?

De beste manier om af te vallen en je metabolisme te verhogen is door een gezond dieet te volgen met voedingsrijke voedingsmiddelen. Ook voldoende beweging is erg belangrijk om af te vallen en je metabolisme te verhogen. Maar nog veel belangrijker is het om voldoende vitamines binnen te krijgen want zonder de juiste vitamines kun je NIET afvallen en ook je metabolisme NIET verhogen. Maar welke vitamines heb je dan nodig en uit welke voeding kun je deze halen?

Over bananen gaan tal van fabels de ronde; vooral als het gaat om afvallen en diëten. Bananen zouden veel te veel calorieën bevatten. Ze zouden ervoor zorgen dat afvallen wordt bemoeilijkt… En ze zouden al helemaal niet in een caloriebeperkend dieet passen. Ik zeg: allemaal onzin!

Barbecueën doen we in Nederland ontzettend graag en het is al lang niet meer iets wat we alleen in de zomer doen, want niet zo lang geleden werd er aan veel bekende Nederlanders gevraagd wat ze met kerst gingen eten en merendeels vertelde dat ze gingen Barbecueën, maar het vlees in de supermarkt is nou niet echt altijd de best keuze omdat het vaak bewerkt is en minder vers.

Het voedingsprogramma dat ik hier ga beschrijven is niet voor iedereen. Veel sporters doen dit om af te vallen. Maar er zijn ook veel sporters die grote hoeveelheden ijzer verplaatsen om zwaarder te worden, door toename van spiermassa. Als jij serieuze gewichtstraining doet op ongeveer 70% van je maximale kracht, dan is Carb Back-Loading interessant voor jou.

Het voedsel dat je eet rondom je workouts kunnen echt een bijdrage leveren aan je fitheid, je prestatie en je herstel. Natuurlijk wel als je de juiste dingen eet. Een cardio workout is anders dan krachttraining en vereist dus ook andere voedingsstoffen.

Vet verbranden is een populair begrip bij sporters. Er zijn diverse technieken in omloop om de vetverbranding te stimuleren. De meest effectieve manier is training. Daarnaast speelt voeding een belangrijke rol. Supplementen die verkocht worden als vetverbranders zijn over het algemeen niet effectief als je niet goed eet en sport maar kunnen wel ondersteunend werken als er voldoende gesport wordt en gezond wordt gegeten.

De voeding speelt een belangrijke rol in de ondersteuning van de krachttraining en de opbouw van spiermassa maar welke voeding is nu het beste om te eten en waar neer moet je dat dan eten?

Veel Nederlanders eten als ontbijt een beschuitje, cracker of ouderwetse boterham met jam of kaas. Hoewel hier niet per se iets op tegen is, zijn er talloze gezondere en voedzamere manieren om aan de dag te beginnen. Havermout behoort tot de beste ontbijtproducten ter wereld. Havermout draagt namelijk om uiteenlopende reden bij aan een goede lichamelijke gezondheid. Hieronder lees je alles over havermout m.b.t. spieropbouw & gezondheid.

Uit onderzoek zou blijken dat bijna 90 procent van de Nederlanders vindt dat een koekje bij de koffie of thee moet worden geserveerd. Ook als je in het buitenland op vakantie gaat krijg je het vaak als grapje terug te horen van de lokale bevolking. Ook zijn wij het volk dat de meeste koekjes bakt voor een verjaardag of ander feestje. Maar er komt wel steeds meer verandering in de ingrediënten want we kiezen steeds vaker voor gezonde alternatieven zoals havermout en spelt.

Ook steeds meer bedrijven en winkels bieden koekjes aan die bestempeld worden als gezond maar toch veel andere ongezonde toevoegingen hebben waardoor het toch minder gezond is dan er beweerd wordt.

Welk vlees kun je beste eten?

Rundvlees en kalfsvlees behoren tot de gezondste vleessoorten die er zijn. Men spreekt doorgaans van kalfsvlees als een rund rond de leeftijd van 6 of 7 maanden wordt geslacht. Maar welke rund of kalfsvlees kun je nu het beste eten?

De meeste mensen nemen vlees uit de bio-industrie. Dat is goedkoper. Daarom bieden supermarkten het nog steeds aan en krijg je dit vlees in veel restaurants en in afhaalmaaltijden. Maar bio-industrievlees is ongezond. De dieren worden gefokt met hormonen en antibiotica. Ze hebben een stressvol leven en krijgen ongezond voer met veel te veel omega-6 vet. Omega-6 bevordert ontstekingen. Al die ongezonde stoffen krijg jij ook binnen als je dit vlees eet.

Als u een gezond ontbijt of lunch wilt, dan kunt u het best kiezen voor broodbeleg met weinig verzadigde vetten en suiker. Maar wat is nu echt gezond broodbeleg? Wij zetten er 9 voor u op een rij.

Snacken doen we allemaal of dat nu op een feestje is of gewoon bij een film of met speciale feestdagen maar een snack hoort er bij, maar welke snack is eigenlijk de beste keuze want als je aan het afvallen bent dan zijn alle heerlijke snacks zoals chipt en nootjes nou niet echt de beste keuze en popcorn bij de film al helemaal niet, maar moet je dan alleen maar groente snacks eten? Nee er zijn genoeg andere alternatieven die verantwoorder zijn dan de standaard alternatieven.

We hebben op deze pagina al heel wat kwark merken besproken en gemerkt dat veel soorten die als gezond aangemerkt waren helemaal niet zo gezond waren door alle ongezonde toevoegingen, maar nu is er toch een nieuwe kwark op de markt gekomen die zo op het eerste gezicht heel gezond lijkt maar is dat ook zo?

Als je in de wintermaanden naar New York of Parijs gaat zie je regelmatig op de hoek van straat een mannetje verse kastanjes staan roosteren. Van de geur alleen al krijg je een geweldige honger, maar de kastanje is niet alleen super lekker maar ook heel erg gezond. ook in Italië, Turkije en China en Japan worden de tamme kastanjes veelvuldig gegeten en als de kastanje nog geen deel uitmaakt van je voeding, wordt het wel eens hoog tijd want ze bevatten heel veel gezonde vitaminen, mineralen en gezonde vetten.

Sinterklaas en chocolade zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en daar maakt de voedingsindustrie gretig misbruik van. Vooral chocoladeletters zijn een hype, maar wat veel mensen niet weten is dat de chocoladeletters in de supermarkt vaak erg ongezond zijn en chemische smaakvervangers bevatten en er per 100 gram zeker 44 gram suiker in zit. Ook de hoeveelheid en de kwaliteit van de cacao is erg belangrijk voor een gezonde chocoladeletter, maar de letters uit de supermarkt bevatten vaak maar 33 procent cacao en die cacao is vaak ook nog eens van slechte kwaliteit, sterker nog het is eigenlijk niet eens een echte chocoladeletter maar een Cacaofantasie chocoladeletter want echte Chocolade moet volgens de Nederlandse warenwet minimaal 35% cacao bevatten.

We weten allemaal dat het eten van kwark en yoghurt gezond is en daarom eten we het steeds vaker als gezond ontbijt of als gezond tussendoortje, maar er zijn behoorlijk wat keuzes van gewone huismerk kwark en yoghurt tot dure merk producten. Een van die merk producten die steeds populairder wordt is Skyr (spreek uit skir), maar hoe gezond is Skyr werkelijk?

Heel Nederland maakt zich druk of piet nu zwart, geel, groen of paars moet zijn, maar waar we blijkbaar niet bij stil staan is dat er in aanloop naar het magiche sinterklaas feest op 5 december we al heel wat ongezond afgesnoept hebben en we onze kinderen daar ook vrolijk van mee laten genieten, maar blijkbaar vinden we dat niet belangrijk genoeg om over na te denken, want de December maand is toch eigenlijk de maand waarin we alle goede voornemens overboord mogen gooien om vervolgens 1 januari weer opnieuw te beginnen. Of zullen we dit jaar toch eens wat meer opletten ? Laten we beginnen met de oh zo heerlijke kruidnoot!

Het eten van champignons heeft veel voordelen voor de gezondheid. Deze groente kan gemakkelijk en snel op verschillende manieren worden verwerkt en past uitstekend in een gezond voedingspatroon. Voor mensen die gewicht willen verliezen biedt de champignon nog het voordeel dat het regelmatig nuttigen ervan daarbij helpt.

Red Bull wordt steeds vaker gebruikt als sportdrank, maar is Red Bull ook geschikt als sportdrank of is het gewoon een merk drankje die je zo af en toe is moet drinken?

Kip is het meest gegeten vleessoort ter wereld, maar welk soort kippenvlees kun je nu het beste eten voor spieropbouw of als je wilt afvallen?

We weten allemaal dat kippenvlees gezond is, maar wat jullie waarschijnlijk niet weten is dat er veel verschil zit in welk soort kippenvlees je eet. Ben je aan het afvallen dan is het belangrijk dat je zo weinig mogelijk vet eet, maar als je bijvoorbeeld aan het bulken bent omdat je voor spiermassa aan het trainen ben dan mag je best wat meer vet eten om aan te komen.

Snel afvallen. Dat is iets waar veel mensen van dromen, en toch is het mogelijk!
Iedereen die met afvallen bezig is doet dat op zijn manier, de ene vermijd koolhydraten en de ander eet geen suiker meer en sommigen gaan bijna helemaal niets meer eten, maar al deze dingen zullen je niet echt helpen met snel afvallen. Hoe moet het dan wel ?

Vlees is lekker en tegenwoordig kunnen we het ons ook goed veroorloven. Gemiddeld eten we per Nederlander dan ook zo’n 43 kilo vlees per jaar. Van die 43 kilo eten we gemiddeld zo’n 20 kilo varkensvlees, 9 kilo rundvlees, 11 kilo kippenvlees en ongeveer 3 kilo aan kalfs- en schapenvlees. Toch blijkt het niet gezond om elke dag vlees te eten en daarom is het aanbod aan vleesvervangers in de rekken van de grootwarenhuizen  over de laatste jaren heen enorm uitgebreid.

Wij Nederlanders zijn echte broodeters, maar het goede imago van brood ligt onder vuur. Brood zou gezondheidsproblemen veroorzaken en dik maken. in ons artikel Wat gebeurt er als je stopt met brood eten? leg ik uit dat  het skippen van koolhydraten in brood niet gezond is, zeker niet als je aan het afvallen bent of veel sport!

Er bestaan tegenwoordig heel veel verschillende soorten brood. Regelmatig wordt er in de media van alles beweerd over brood. Zo is een aantal keer zelfs beweerd dat brood überhaupt niet gezond is. Dit soort nieuws roept bij veel mensen vragen op, want het merendeel van Nederland eet iedere dag zijn of haar benodigde boterhammetjes. Dat brood van zichzelf niet gezond is, wordt steeds vaker ontkracht door dokters en dietisten.

We letten steeds meer op wat we als beleg op ons brood doen, maar een van de favoriete is nog steeds Nutella. Ook bij de sporters is Nutella super populair, maar wil dat ook zeggen dat het ook gezond is? Nutella wordt niet alleen op brood gesmeerd,maar ook gebruikt in de vele zelf ontworpen recepten van Fit Girls maar is dit nu echt gezond?

Gevarieerd eten is heet belangrijk

Variëren is ontzettend belangrijk, want met een afwisselende voeding krijg je meer verschillende vitamines en mineralen binnen. Bovendien is de kans op hoge concentraties aan schadelijke stoffen in het lichaam minder groot.

Is raw food gezond ?

Raw food heeft in Nederland soms nog een wat negatieve klank. Dat is opvallend, want in bijvoorbeeld Amerika is het de gewoonste zaak van de wereld om rauw te eten. Actrice Demi Moore bijvoorbeeld is al jaren fan van raw food. Op een leeftijd van 40 jaar maakte Demi Moore een comback in de film charlie's angels full throttle en in deze film loopt ze op het strand in haar bikini en ziet er beter uit dan vrouwen die half haar leeftijd zijn. Volgens de actrice zou ze dit te danken hebben aan het eten van raw food.

Koolhydraten zijn tegenwoordig een ‘no-go‘ als je wil afvallen. Maar wat als je nou een enorme fan bent van Pasta, Rijst en Noodels? Slim Pasta Noodels en Rijst zijn drie varianten die vetvrij, suikervrij én glutenvrij zijn. Het product  bestaat volledig uit het plantaardige ingrediënt glucomannan wat afkomstig is uit de Konjac plant. Onze interesse was gewekt en we hebben alle varianten voor je getest.

Slim Rijst is de eerste rijst die slechts 12 kcal bevatten per 100 gram en volledig vrij zijn van koolhydraten, vet, suiker en gluten! Deze Slim rijst met Glucomannan ondersteunen niet alleen gewichtsverlies bij het volgen van een energiebeperkt dieet, ze dragen ook nog eens bij tot de instandhouding van normale cholesterol gehalten in het bloed!

Het is heel simpel, hoe meer spieren dat je hebt hoe meer calorieën dat je verbrand en om spieren te kweken heb je naast een goede training dagelijks eiwitten van goede kwaliteit nodig.

Bijenpollen zijn één van de meest voedzame superfoods. Het bevat hoogwaardige eiwitten en aminozuren, 16 vitaminen (erg rijk aan vitamine C), 13 mineralen, 12 aminozuren, 8 enzymen en meer nuttige onderdelen. Ze zitten barstensvol met gezonde antioxidanten. Door de hoge voedingswaarden beschermen ze tegen allerlei kwalen en virussen doordat ze je weerstand een boost geven.

Wat kilootjes er af voor de zomer

De zomer komt er aan, we willen allemaal wat kilootjes er af zodat we kunnen schitteren op het strand. Onder vrouwen is dit vaker iets belangrijker dan onder mannen. We willen een bepaald gewicht bereiken, maar kunnen of de Twix niet weerstaan of onze hormonen slaan op hol (waardoor we ook zwaarder wegen!). Of beiden. Geen wanhoop, je hoeft de Twix niet te weerstaan wil je afvallen.

voedingsadvies voor een gezond en fit lichaam

In dit artikel leggen wij je het nieuwe voedingsadvies van de schrijf van vijf makkelijk uit en geven we tips wat je kan en mag eten en drinken .Het voedingsadvies volgens de nieuwe Schijf van Vijf is doelgroep specifiek. Toch zijn er algemene adviezen die vrijwel voor iedereen gelden.

Dat je bent wat je eet, heb je vast al wel eens vaker gehoord. Maar waarom is dat eigenlijk? En als je bent wat je eet, wat moet je dan eigenlijk eten?

Een typisch Nederlands voedingspatroon is ’s ochtends brood met kaas (of hagelslag), met de lunch een paar boterhammen en een glas melk en ’s avonds aardappelen, (rood) vlees en (gekookte) groente. Zo’n voedingspatroon geeft je lichaam, na verwerking in je maagdarmkanaal, tweemaal per dag wat suiker en ’s avonds wat suiker en vet met een beetje eiwit. Deze voeding bevat weinig vitamines en mineralen en te weinig eiwit en calcium. Het biedt je ’s avonds wel een flinke dosis verzadigd vet dat direct in je lichaam opgeslagen wordt.

Vermoeide ogen, handen onder het hoofd en een stapel lege koffiebekertjes op je bureau. Ergens op de achtergrond hoor je jouw collega’s. Vaag zie je letters op het beeldscherm voor je neus, maar het lukt je gewoon even niet om er iets van te maken. Je hebt te maken met een hardnekkige vijand: de middagdip.

Bijna iedereen heeft er wel eens last van. Met name als je een kantoorbaan hebt, slaat vaak tussen 14.00 uur en 16.00 uur de vermoeidheid toe en kun je je niet meer op je werk concentreren. Je hebt dan al snel de neiging om een flinke kop koffie te nemen of iets zoets, het liefst met veel suiker. Terwijl je dat nou eigenlijk juist níet moet doen…

Welk fruit is het gezondst? Al van jongs af aan wordt ons verteld twee stuks fruit per dag te eten. Voor sommigen een hele opgave terwijl anderen met gemak over dit aantal heen gaan. Maar uiteraard is er ook hier weer een tegengeluid, want ‘van fruit word je dik’. Dit is natuurlijk veel te kort door de bocht en fruit bevat stoffen die we zeker nodig hebben. Punt is echter wel dat er soorten zijn die behoorlijk veel suiker bevatten.

Om af te vallen zal je minder moeten eten en meer moeten bewegen. Vet bevat met 9 kcal per gram meer energie dan eiwit (4 kcal/gram) en koolhydraten (4 kcal/gram). Vet schrappen is daarom het meest effectief als je jouw energie-inname wilt minderen. Echter, vet geheel schrappen is geen goed idee. Om blessurevrij te blijven is vet essentieel, met name voor vrouwen!

Een proteïnereep is een makkelijke en snelle manier om na het sporten je energielevel en eiwitgehalte voldoende aan te vullen, zodat je spieren goed kunnen herstellen, maar ook als tussendoortje zijn ze geweldig. En als je bezig bent met afvallen en vet verbranden dan zijn ze echt een hele goede aanvulling op je voeding. De eiwitrepen zijn zo ingeburgerd dat ze in de schappen van ongeveer iedere supermarkt te vinden zijn. Dit heeft er echter wel voor gezorgd dat niet alle eiwitrepen nog even puur en gezond zijn. Want hoewel de verpakkingen er allemaal zo gezond uitzien, kan schijn bedriegen. Sommige van deze bars hebben juist een tegengesteld effect op je lichaam. Daarom is het handig om te weten hoe je een goede eiwitreep uitkiest. Met deze d tips gaat dat helemaal goed komen.

Heb jij ook iedere keer weer honger? Ben je de hele dag aan het vechten tegen je honger gevoel? Ben jij na je maaltijd alweer aan het bedenken wat je volgende maaltijd gaat worden? Misschien heb je het niet iedere dag maar wel meerder dagen in de week. Het is logisch dat je honger heb als je een paar uur niet gegeten hebt of bent wezen sporten of werken maar sommige mensen hebben de hele dag honger. Om iets aan je hongergevoel te doen is het belangrijk om uit te zoeken wat dat gevoel veroorzaakt. Wanneer je voor jezelf duidelijk hebt waar jou hongergevoel vandaan komt kun je er iets aan doen. Waar komt dit eventueel vandaan en wat kun je er tegen doen ga ik hieronder verder uitleggen.

Veel water drinken is goed voor je, dat weten we allemaal, maar soms kan water drinken een tikje saai worden en heb je zin in wat anders. Voor deze momenten introduceert Karvan Cévitam iets nieuws: KC GO. Een extra geconcentreerde siroop in een handig meeneemflesje dat je zo in je tas stopt en waarmee je altijd en overal een fruitig smaakje aan je water kunt geven. Al werkend, reizend of sportend combineer je met één squeeze het lekkere van Karvan Cévitam met het goede van water maar is dat ook zo?

Wereldwijd wordt thee geprezen vanwege zijn diversiteit aan smaken en de positieve effecten van thee op zowel het lichaam als de gezondheid. Zo wordt thee in steeds meer landen gezien als een natuurlijk medicijn en als preventief middel tegen allerlei ziektes. Bovendien wordt thee ook steeds meer verwerkt in gezichtsbehandelingen en gezichtsmaskers omdat de krachtige antioxidanten uit thee vroegtijdige huidveroudering tegengaan en de huid een snelle oppepper geven. Daarnaast zijn er ook theesoorten die ondersteunen bij het afvallen. Onderstaande theesoorten bevatten allerlei positieve effecten op het lichaam, maar het meest bekend zijn ze als afslankthee.

Pu-Erh thee is een thee die bekend staat om zijn vele geneeskrachtige eigenschappen. Pu-Erh thee is effectief als afslankthee omdat Pu-Erh thee het hongergevoel doet verminderen en de vetverbranding stimuleert. Voor het beste resultaat dient met drie à vier kopjes Pu-Erh thee per dag te drinken."Pu Erh thee is de meest werkzame thee tegen overtollige en schadelijke lichaamsvetten. Mensen die Pu Erh thee drinken leven langer en gezonder.

Er is uiteraard door veel wetenschappers onderzoek gedaan naar de werking van Pu-Erh. In Parijs bijvoorbeeld heeft een groep proefpersonen deelgenomen aan een test waarbij ze vier weken lang dagelijks de thee de dronken. Het resultaat was dat zij tussen de 5 en 11 kilo afvielen. Dit ging om mensen met uiteenlopend lichaamsgewicht.De proefpersonen aten drie gezonde maaltijden per dagen die overeenkomstig hun normale eetpatroon waren, het enige verschil was dat ze dit nu met een kopje van de Puerh thee deden. De Franse onderzoekers kwamen tot de conclusie dat de Puerh thee een gedeelte van het overtollige vetten kan verwijderen uit het lichaam van een mens.

Waar is Pu Erh goed voor?

Over het algemeen is bekend dat de thee de volgende werkingen heeft:

  • Het stimuleert je spijsvertering
  • Het bevordert je darmwerking
  • Het vermindert je hongergevoel
  • Het ontslakt en reinigt je darmen
  • Het verbetert je vetverbranding
  • Het zuivert je bloed
  • Het verlaagt je cholesterolgehalte
  • Het versterkt je immuunsysteem
  • Het werkt uiteraard afslankend

 

Detox is een afkorting van detoxificatie, ook wel het reinigen van het lichaam genoemd. Met onze moderne levensstijl krijgen we ook regelmatig niet-lichaamseigen stoffen binnen die op verschillende plaatsen in het lichaam worden opgeslagen. Het is van belang om opgeslagen afvalstoffen regelmatig af te voeren.Detoxthee is een heerlijke frisse groene thee met een uitgebalanceerd complex van diverse kruiden die het natuurlijke reinigingsproces ondersteunen.

De kerstdagen komen eraan. De oliebollen worden op tafel gezet en de champagneflessen staan al vrolijk te bubbelen. Ook de familie is aanwezig bij het kerstdiner en iedereen heeft iets lekkers meegenomen. Jij hebt jezelf voorgenomen om minder te eten en meer te sporten, maar het is koud buiten en binnen is het heerlijk warm. Bovendien ruikt het eten zo goed! Wat wordt de keuze? Deze kerst afvallen of aankomen?

Eiwitten spelen een belangrijke rol in de zwangerschap, omdat ze nodig zijn voor de "opbouw" van de baby. Heb je meer eiwitten nodig tijdens deze negen maanden en welke voedingsmiddelen zijn de beste bron van eiwitten?

Wat eet een gemiddelde gezonde vrouw? We hebben het vaak over eten, wat je moet eten op een dag, maar wat en hoe eet een gemiddelde gezonde vrouw eigenlijk? Dat is iets wat mij vaak gevraagd wordt. Laten we uitgaan van een vrouw die 22 jaar oud is, die werkt, op zichzelf woont en die daarnaast 1 maal in de week naar de sportschool gaat.

Het is een onderwerp dat leeft; is sushi eigenlijk wel zo gezond? Kunnen we het gewoon onbeperkt eten? Ik ken zelf weinig Japanners met overgewicht. Bovendien hebben Japanners de hoogste levensverwachting ter wereld en zij eten nu eenmaal ook de meeste sushi. Maar waarom horen we dan de laatste tijd toch geluiden dat sushi helemaal niet zo gezond is als wij denken? Deze hapjes zijn toch vetarm? Wij zijn er even ingedoken om dit mysterie voor eens en altijd uit de wereld te helpen.

Wokken is enorm populair. En dat is niet voor niets! Het is snel, mager, makkelijk en supergezond door het gebruik van verse, pure ingrediënten. Door de korte woktijd verliezen de verse groenten bovendien bijna geen voedingsstoffen. Alleen maar voordelen! Toch…?

Niet helemaal. Natuurlijk, van bovenstaande kenmerken is geen woord gelogen. Maar wat eet je bij jouw wokgerecht vaak? Noedels. Koolhydraatrijke, calorierijke, voedingsstofarme noedels. Hoe maak je dit nu gezonder? Bij brood kies je gewoon voor volkorenbrood, bij pasta voor volkorenpasta, bij rijst voor zilvervliesrijst en de doodgewone Hollandse aardappel kun je zo nu en dan vervangen door de zoete aardappel. Maar van volkorennoedels heb ik nog nooit gehoord! En hoewel zilvervliesrijst ook prima smaakt bij wokgerechten, heb ik soms ineens enorme trek in bami. Ik onderzocht welke verschillende soorten noedels er op de markt zijn en welke het gezondst is.

De feestdagen komen er weer aan en al die verleidingen zijn moeilijk te weerstaan. Sinterklaas is er inmiddels dus de winkels liggen vol met pepernoten, chocoladeletters, snoepgoed en speculaas. Met kerst meestal gourmetten of gezellig uit eten met de hele familie en om niet te vergeten oud en nieuw waar natuurlijk de oliebollen en appelbeignets bij horen. Niet alleen deze 2 maanden is er al dat lekkers, in het nieuwe jaar hebben we ook nog feestdagen zoals goede vrijdag, pasen, pinksteren enzovoort.  Allemaal lekkere dingen en als je met een gezond voedingspatroon bezig bent kunnen deze dagen het je toch lastig maken en je uit je routine halen. Natuurlijk moet je zo af en toe genieten van al dat lekkers maar belangrijk is wel om dat met mate te doen. Zelf vind ik het soms moeilijk die verleidingen te weerstaan en om het dit jaar iets makkelijker te maken voor ons heb ik een aantal handige tips:

Vis is lekker, vis is gezond. Dat weten we allemaal. Aangezien vis overal verkrijgbaar is, van ingevroren tot vers, staat er niets in de weg om minimaal 2 weken dit op tafel te zetten. Maar waarom is vis gezond? Ja, de beroemde gezonde vetzuren die vooral in verse vis zitten, dat is helemaal waar. Maar zijn er nog andere redenen? En wat zijn dan de voordelen voor je lichaam?

Hoogstwaarschijnlijk wist je al dat koffie, thee, wijn, en andere voedingsmiddelen in de loop der tijd de tanden verkleuren. Er bestaan echter ook ingrediënten die de glans van je glimlach helpen te behouden. Hieronder staan een aantal voedselproducten die je daarmee kunnen helpen. Voedingsmiddelen voor gezonde mooie tanden en frisse adem:

Als jij kaki fruit lekker vindt of als je ze altijd al hebt willen proeven, zullen we je in dit artiekel een hoop gezondheidsvoordelen van kaki fruit eten geven als redenen om het in je eetgewoonten op te nemen.

“Gezond eten” hoor je vaak als advies van huidexperts. Natuurlijk knapt je lichaam op van gezond eten, maar wat doet het nou precies voor je huid? En welke soorten voeding zijn het meest effectief?

Dure crémes, peelings die aanvoelen alsof je huid geschuurd wordt, en uitdrogende tonics; vrouwen hebben er veel voor over om een stralende, jonge huid te krijgen. De meeste huidexperts geven het advies veel water te drinken, uit de zon te blijven, en gezond te eten. ‘Gezond eten’ is daarbij wel een beetje vaag. Natuurlijk knapt je lichaam op van gezond eten, maar wat doet het nou precies voor je huid? En welke soorten voeding zijn het meest effectief? Body & Power gaat in dit artikel wat dieper in op wat je precies kunt eten voor een jonge, zachte huid.

Rode wijn, mits met mate genuttigd, is goed voor je gezondheid. Dat geldt ook wel voor andere alcoholische consumpties, doch voor rode wijn in het bijzonder.

Rode wijn bevat resveratrol, een polyfenol en krachtige  antioxidant die voorkomt in de schil van de blauwe druif. Resveratrol komt overigens ook voor in de schil van witte druiven, maar in tegenstelling tot rode wijn is de rol van de druivenschil in het productieproces van witte wijn beperkt.

Ware schoonheid zit van binnen. Dat geldt ook voor je huid. De sleutel tot een  gezonde, stralende huid zit niet in allerhande (prijzige) schoonheidsmiddeltjes,  zoals crèmes, tonics en milks, maar in je dagelijkse voeding. Zet de volgende 10  voedingsmiddelen op je menu en binnen luttele maanden heb je een huid die  straalt van gezondheid!

Ongezonde tussendoortjes, of snacks, leveren een flinke bijdrage aan overgewicht, om  de simpele reden dat ze haast ongemerkt flink wat calorieën aan ons dagelijkse  totaal toevoegen en verder weinig voedingsstoffen bevatten.

Tussendoortjes zijn, zoals de naam al suggereert, kleine hapjes die we tussen  onze drie hoofdmaaltijden – ontbijt, lunch, diner – in eten. Een tussendoortje is niet per se ongezond,  maar we maken wel vaak ongezonde keuzes, wat bijdraagt aan de slechte naam die  tussendoortjes, deels onterecht, hebben. Een snoepreep of zakje chips uit de  snoepautomaat, een broodje kroket bij het tankstation. Samen bevatten deze  'sluipmoordenaars' al snel evenveel calorieën als een ontbijt of lunch, terwijl  ze amper voedingsstoffen bevatten.

Je stofwisseling zorgt ervoor dat je lichaam de voedingsmiddelen en calorieën die het binnen krijgt kan omzetten in energie. Als je wil afvallen is het versnellen van je stofwisseling dus een belangrijk onderdeel. In het kort is je stofwisseling is het gehele systeem in je lichaam dat ervoor wordt gezorgd dat voeding en drank wordt omgezet in nuttig stoffen voor je lichaam. Hierbij worden stoffen die tenslotte “opgebruikt” zijn afgevoerd via de stoelgang. Er zijn verschillende methoden die je kunt toepassen om je metabolisme beter op gang te helpen.

Mensen die willen afvallen, op dieet zijn en/of regelmatig sporten, hebben bijna allemaal hetzelfde probleem, namelijk: ‘tussentijdse hongeraanvallen’. Je kunt in zo’n geval 3 dingen doen:

• Je honger proberen te negeren (wat vrijwel nooit lukt)

• De koelkast induiken en leegroven (wat al je gedane moeite tenietdoet)

• Een gezond tussendoortje kiezen en/of klaarmaken

Gezonde tussendoortjes hoeven helemaal niet zo lastig te zijn. Wij geven je 10 tips !

Het ontbijt kán de belangrijkste maaltijd van de dag vormen. Toch heb je weinig aan een ontbijt dat grotendeels uit suiker en geharde vetten bestaat. En dat is maar al te vaak het geval!

Voorbeelden van ongezonde ontbijtproducten zijn suikerrijke ontbijtgranen zoals cruesli, vezelloos witbrood, “snoepbeleg” zoals hagelslag en crackers van witte bloem. Het is van cruciaal belang om je ontbijt samen te stellen uit gezonde ontbijtproducten. Hieronder bespreken we er 8

Sommige mensen hebben aanleg om snel aan te komen, ook al doen ze zo hun best om goed en gezond te eten. Dit is erg vervelend maar met de juiste voeding kan het een stuk beter worden. Sommige voedingsmiddelen helpen namelijk mee om het (lichaams) vet op een natuurlijke manier aan te pakken en af te voeren.

Goede voeding is niet alleen een zaak van hoeveel je eet, maar ook een zaak van wàt je eet. Als je elke dag voldoende calorieën binnenkrijgt, dan ben je er nog niet. Een bepaald gedeelte van die calorieën moet ook bestaan uit goede bouwstoffen. We hebben het dan over eiwitten oftewel proteïnen. 

Voeding is naast training en slapen enorm belangrijk. Je kan enorm veel trainen en slapen, zonder het eten van goede voeding en voldoende supplementen krijg je er geen gram spier bij; al het zwoegen met ijzer is nutteloos als je niet voldoende gezond eet.

Serieus fitnessers maken een onderscheid tussen clean(schoon) eten en junkfood. Clean eten houdt in dat je alleen gezonde producten. Junkfood is niet alleen de troep van McDonalds en het afval dat je de uit de muur haalt. Het zijn ook producten als witbrood, vet vlees, frisdrank en snoep; kortom het eten wat voor veel mensen op korte termijn veel genot oplevert.

Koffie alleen draagt geen calorieën met zich mee. Het zijn dus niet de calorieën waar de controversie over gemaakt wordt bij het bepalen of koffie nou wel of niet goed voor het lichaam is. Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat we ineens allemaal een soort calorievrees moeten krijgen, integendeel.

Gezond eten betekent een goede keuze maken. Om u hierbij te helpen geven wij je 7 tips.

Voeding, training en rust zijn de drie pilaren van krachttraining. Je trainingen nemen een, misschien twee uur per dag in beslag. Wat je die andere 22-23 uur doet is minstens net zo belangrijk. Vandaag bespreken we dus optimale voeding voor spiergroei.

Ik wil het belang van voeding, training en rust niet aanduiden in procentuele waardes (bijv. voeding zorgt voor 70% van de resultaten, training voor 20% en rust voor 10%, of whatever). Elk aspect is belangrijk voor optimale resultaten. Je kunt een intelligent opgesteld voedingsschema volgen, maar als je geen goede training hebt die voor de nodige prikkels zorgt, blijven resultaten beperkt. Andersom geldt hetzelfde. Rust wordt vaak onderschat, maar door bijvoorbeeld slecht te slapen hinder je je vooruitgang meer dan je denkt en riskeer je je gezondheid. Het punt is dat je ervoor moet zorgen dat alle drie de aspecten in orde zijn. Als je een personal trainer inhuurt, zorg er dan voor dat hij/zij ook je voeding controleert, of huur iemand in die dat kan doen voor je.

Gezondheid moet voorop staan. Je kunt om af te vallen dagelijks 600 kcal eten en afvallen, maar ook voor het ontwikkelen van spiermassa zijn er de vanzelfsprekende manieren die niet altijd even gezond zijn. Ik schrijf dit dan ook met je gezondheid voorop. Je kunt stellen dat onderstaande methode ‘lean gainen’ of ‘clean bulken’ is. Het duurt lang, maar niemand heeft ooit gezegd dat het snel zou gaan.

Wat? Bijna iedereen heeft wel eens spierkramp gehad. Misschien ben je ‘s nachts wakker geworden met kramp of heb je zelfs moeten stoppen met een inspanning vanwege kramp. Omdat kramp zo’n veel voorkomend probleem is, is het belangrijk om te weten wat kramp eigenlijk is en wat je kunt doen om het te voorkomen. Kramp is het gevolg van een onvrijwillige samentrekking van de spier. De spier trekt zeer sterk samen en ontspant niet meer. Soms ontstaat kramp doordat om een abnormale samentrekking van de spier wordt gevraagd (bijvoorbeeld bij een 100 meter sprint). Kramp komt vaker voor in vermoeide spieren en minder getrainde spieren, waarbij hoge belastingen de kans op kramp aanzienlijk vergroten. Overmatig rekken kan ook tot kramp leiden.

Bij blessures kan voeding een rol spelen om het herstel te optimaliseren en lichaamssamenstelling ideaal te houden.

Zoals je ondertussen misschien wel al hebt kunnen begrijpen, speelt voeding een zeer belangrijke rol bij fitness en bodybuilding. In verhouding zelfs nog wel een grotere als de training. Je succes valt of staat met de juiste voeding op geregelde tijden.  Als je zwaar traint dan hebben je spieren meer goede kwaliteitsvoeding nodig. Ze moeten herstellen en herstellen doen ze wanneer je ze goed voedt. Dus focus evenveel op de training als de voeding. Om je goed op weg te helpen hebben we een lijst voor je samengesteld met de beste voedingsmiddelen om spiermassa op te bouwen.

Een ei is een van de meest complete en veelzijdige voedingsmiddelen beschikbaar. Het heeft een waardevolle rol bij het verstrekken van een gezonde voeding voor iedereen en in het bijzonder bodybuilders en  mensen die aan fitness doen om meer spiermassa te krijgen. We kennen allemaal het belang van proteïnes tijdens het spier-groei proces, zonder proteïnes, zullen je spieren gewoonweg niet groeien.

Testosteron, een magisch woord voor krachtsporters. Hoe meer testosteron, hoe meer spiergroei, is de algemene gedachte in de krachtsport wereld. Sporters die streven naar meer spiergroei zijn daarom altijd op zoek naar producten, die de testosteronspiegel positief kunnen beïnvloeden maar soms kiezen ze ook de verkeerde en een daar van is drop! Hoe zwarter, hoe slechter en drop en bodybuilding gaan echt niet samen want de stof die drop zijn typische smaak geeft, glychyrrhizinezuur, is niet alleen rampzalig voor je bloeddruk. Maar ook voor je testosteronspiegel.

Om je een idee te geven over wat je wel of niet kunt eten voor het sporten heb ik enkele voorbeelden samengesteld. Eigenlijk zeg ik deze zin verkeerd, want je mag in principe alles eten wat je maar wilt. Geen restricties. Maar wel adviezen, en deze ga ik geven.

De hoeveelheid eiwit die je nodig hebt is vooral afhankelijk van je sport intensiteit. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 0,8g per kg lichaamsgewicht per dag. Normaal kom je hiermee rond de 60 gram eiwit per dag voor iemand van 75kg. Deze hoeveelheid eiwit is hoogstwaarschijnlijk niet voldoende voor iemand die actief aan sport doet.

Er zijn studies gedaan naar ‘kracht atleten’ en die lieten zien dat er zeker 1,8 gram per kg lichaamsgewicht per dag nodig was om een positieve stikstof balans te houden. Dit is dus zeker 2x zoveel als een inactief persoon.Andere onderzoeken suggereren dat krachtsporters zeker 2 gram per kg lichaamsgewicht per dag binnen zouden moeten krijgen. In andere studies werden nog grotere hoeveelheden gebruikt (tot 2,62 gram per kg lichaamsgewicht per dag), maar deze lieten geen significante verbetering zien, hierdoor wordt dit niet aanbevolen. Let wel, bodybuilders die anabole steroïden gebruiken zijn vaak wel in staat meer eiwit te metaboliseren. Gezonde atleten blijken geen nadelige nier effecten te ondervinden op een eiwit dosis van 2,8 gram per kg lichaamsgewicht.

In de bodybuilding wereld wordt al jaren geloofd dat voeding verantwoordelijk is voor 80-90% van het succes. Denk daar nu eens goed over na. Als dit waar is, dan hoeven bodybuilders niets anders te doen dan 80-90% van hun tijd aan eten te spenderen en de andere 10-20% aan onbelangrijke zaken zoals naar de gym gaan, de juiste oefeningen kiezen, de juiste volgorde, intensiteit, rust interval, enzovoorts. Dan zou iedereen kampioen zijn toch?

Gezonde maaltijden om af te vallen

Ben je ook bekend met de theorie dat je meerdere kleine maaltijden per dag moet eten om beter af te vallen? Omdat je dan je stofwisseling en verbranding op peil houdt en je deze dus niet “op een lager pitje” zet. Laat me je dan bij deze alles ontnemen waarvan je dacht dat het waar was omtrent maaltijd frequentie. 

Sorry voor de ietwat brutale intro. Soms heb je wat nodig om de lezer te shockeren. Ik ga je heus niet alles ontnemen waarvan je dacht het waar was. Maar hopelijk ga ik je wel wat bijbrengen.

De ene vis is de andere niet. Hetzelfde geldt voor vlees, zuivel en alle andere voeding. Waar zitten per 'categorie' de meeste eiwitten in? En de minste?     

Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen: ‘meal preppen’. ‘Preppen’ komt natuurlijk van het prepareren van je maaltijd, oftewel: het bereiden van je maaltijden op een tijdstip dat je daar meer tijd voor hebt. Met onze drukke leventjes is dit voor veel mensen best wel handig! Wanneer je ‘s avonds uit je werkt komt heb je meestal natuurlijk geen zin om nog boodschappen te doen en te koken. En altijd saaie boterhammen meenemen naar je werk verveelt op een gegeven moment ook. Plus als je bezig bent met fanatiek trainen heb je je misschien te houden aan een bepaald voedingsschema en moet je rekening houden aan het aantal koolhydraten, vetten en eiwitten dat je binnen krijgt. Allemaal redenen om aan ‘meal preppen’ te doen het is niet voor niets dat alle succesvolle bodybuilders hun maaltijden zorgvuldig voorbereiden en meer tijd in de keuken doorbrengen dan een ‘doorsnee’ persoon. Mealpreppen heeft namelijk een aantal hele nuttige voordelen

Hoewel iedereen zich anders voorbereid op een run en dat prima is, kan je voeding wel een groot effect hebben op je rondje. Slechte keuzes kunnen lijden tot een laag energielevel, een vervelende buik, kramp in je spieren of de ‘wabber’. Vaak is het effect psychisch nog groter: tijdens hardlopen constant aan eten moeten denken doordat je geen tijd meer had… oei. Dat wil je niet meemaken.

Wel of juist géén brood eten. Minder brood. Wel brood eten maar dan alléén speltbrood. Of koolhydraatarm. Volkoren! Mais? Ehh.. Tja. Klinkt bekend? Jawel, deze discussie is al even gaande. Maar of je nou wel of geen brood eet- ik ga ervanuit dat het merendeel van ons zich in een bepaalde mate tegoed doet aan broodbeleg; al is het maar een plakje worst of een lik uit de pot met chocopasta. Nederlanders eten meestal brood tijdens het ontbijt en de lunch. Maar wat is nu een gezonde keuze om je brood mee te beleggen? Dat ga ik je vertellen. Sommige producten die ik benoem zijn gezond doordat ze in het geheel gezonde voedingsstoffen bevatten. Er kan dus ook iets in zitten wat minder gezond is, bijvoorbeeld de aantal calorieën in pindakaas. Omdat pindakaas veel vitamines en eiwitten bevat blijft het toch een gezond producten. Maar door de aantal calorieën moet je er niet te veel van nemen.

Als sporter word je niet voor niks aan de  magere kwark gezet. Magere kwark bevat het hoogste gehalte aan eiwit in vergelijking tot volle kwark of bijvoorbeeld magere vruchtenkwark. Griekse Yoghurt is de enige krachtpatser die (iets) meer eiwit bevat dan magere kwark. Maar waarom nou steeds dat gehamer op eiwitten? Omdat eiwitten natuurlijk belangrijk zijn voor herstel, opbouw en de aanmaak van spieren en dat is cruciaal voor sporters. Zie de tabel hieronder voor meer vergelijkingsmateriaal tussen verschillende soorten yoghurt en kwark (per 150 gram).

Een goed basisschema van ± 2200 calorieën bevat alles wat het lichaam nodig heeft, voor zowel mannen als vrouwen die niet op dieet zijn. Dit dieet bevat het volgende: 108 gram eiwit (432 calorieën). 312 gram koolhydraten (1248 calorieën). 60 gram vet (540 calorieën). In totaal is dit 2220 calorieën.

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner