fbpx

Spaghetti met kip en gamba’s !

Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Als ik het zelf mag zeggen een heerlijk recept,  waar je je eigen toevoeging aan kunt geven.  Het staat hier dan ook wekelijks op tafel , de bereidingstijd is ongeveer een half uurtje en dan .. smullen maar!
De hoeveelheden zijn voor 2 personen,  en kan je zelf verdubbelen wanneer je voor een groter aantal moet koken.

Wat heb je nodig?

- 150 gram spaghetti gekookt ( tip; vervang de spaghetti eens door rijst, zo krijg je ook een heel lekker nasi recept!)

- 200 gram wokgroenten  ,  persoonlijk ben ik fan van de Aziatische variant

- 125 gram kipfilet

- 250 gram gepelde garnalen zonder staart

- 2 bosuitjes - 1 eetlepel olijfolie extra vierge

- 2 teentje knoflook

- 2 theelepels sambal oelek

- 1 eetlepel ketjap manis

- 1 theelepel sojasaus

Bereiding

1. Kook de spaghetti voor 12min.
2. Snijd de kipfilet in blokjes , de bosuitjes in fijne ringetjes en pers of snijd de knoflook.
3. Verhit de olie in een wok ,  en zet op hoog vuur.  Voeg de sambal knoflook garnalen en de kip toe en blijf c.a. 3 minuten omscheppen op hoog vuur.
4. Voeg de bosuitjes en wokgroente toe en wok mee voor een paar minuten ( tip; voeg niet alle bosuitjes toe, zo heb je straks nog wat knapperige bosuitjes om over je nasi heen te strooien).
5. Voeg de gekookte spaghetti toe en bak even mee.
6. Voeg de ketjap en de sojasaus toe en meng dit goed.
7. Zet het vuur zachter en , verwarm het geheel nog enkele minuten alvorens te serveren.
8. Strooi ter decoratie de overgebleven bosuitjes over de maaltijd en smullen maar!

Ook lekker met wat gebakken uitjes er overheen!

gebakken uitjes

Ik ben benieuwd wat jullie van dit heerlijke recept vinden..  
Liefs, Kimberley

 

Lees 2669 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner