fbpx

Gierst recept voor de gezonde slanke vrouw

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

We zijn steeds vaker op zoek naar alternatieven voor pasta, aardappels en rijst. Was vorig jaar quinoa nog in zwang, dit jaar is het graan gierst in opkomst. Deze kleine korreltjes zijn een goede bron van koolhydraten én glutenvrij. Het is een van de oudste graansoorten en heeft wel wat warmte nodig om te groeien. Bij veel mensen is gierst favoriet vanwege de volle smaak en omdat het bij heel veel recepten past. Bovendien hoef je het maar kort te koken.

Glutenvrije salade met gierst, geitenkaas, dadels en munt

 

Ingrediënten

  • 150 gr gierst
  • 1 kleine rode ui
  • Stuk of 10 cherry tomaatjes
  • 2 flinke handen veldsla
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • 6 kleine dadels
  • 2 takken verse munt
  • Snufje peper 
  • Snufje zout 
  • Scheutje olijfolie of kokosolie om in te bakken

Bereiding:

  1. Kook de gierst in 2.5 keer zoveel water beetgaar in ongeveer 20 minuten. Giet het overtollige water af en laat 10 minuten nagaren.Let op dat je gierst net als quinoa voor het koken even afspoelt, om een gekke smaak te voorkomen.
  2. Snipper de ui, halveer de tomaatjes en verhit wat olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en tomaat voor 5 minuten. Schep de gierst erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  3. Zet het vuur uit en schep de veldsla erdoorheen. Verdeel alles over twee diepe borden en top het gerecht af met blaadjes munt, geitenkaas en dadels. Vergeet niet om de dadels te ontpitten!

Er zijn veel soorten gierst in de winkel te vinden maar welke kun je nu het beste gebruiken?

1) Gierst

2) Gierst Biologisch


Lees 1406 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner