fbpx

Recept Appel-havermoutbrood

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Iedereen heeft de overheerlijke recept voor het bananenbrood wel voorbij zien komen. Vandaag hebben we een overheerlijke variant op dit brood, een appel-havermoutbrood. Het recept is bedoeld als broodvervanger, maar het heeft de smeuïge structuur van een cake en is glutenvrij*, lactosevrij én suikervrij.

INGREDIËNTEN

Pure Havermout 100 gram

Appelmoes    150 gram (ongezoet)
Winterpeen     1 stuks, geraspt
Kaneelpoeder   1 theelepel
Vanillepoeder  2 eetlepels
Eieren            3 stuks
Rozijnen      60 gram
Bakpoeder     1 theelepel
Zout      klein beetje

Bereidingswijze

1) Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2) Week de rozijnen voor ongeveer 5 minuten in een kokend water en giet af.
3) Doe de havermout in een keukenmachine of blender en maak er meel van. Voeg de eieren, vanille, bakpoeder en kruiden toe en mix tot een luchtig beslag.
4) Doe de appelmoes, rozijnen en winterpeen erbij en spatel door het beslag.
5) Giet het beslag in een ingevette cakevorm van 10 centimeter en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.
6) Bak in ongeveer 45 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!

Lees 2997 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner