fbpx

Recept gezonde New Yorkse bagels

Beoordeel dit item
(1 Stem)

De bagel is zo Newyorks als Central Park en Wall Street. De laatste jaren echter is het unieke broodje een zegetocht door Amerika begonnen. Nu zijn bagels overal te krijgen, het is een massaproduct maar liefhebbers houden vol dat de beste bagels nog steeds alleen maar in de Big Apple worden gemaakt. wij hebben en recept voor je zo dat je de heerlijke bagels zelf kun maken maar dan gezonder en er elke dag van kunt genieten.

Ingredienten (voor 6 bagels): 

1) 450 gram Pure Speltmeel

2) 7 gram instant gist (1 zakje)

3) 1,5 eetlepel zout

4) Omega Zadenmix als topping

5) 1 ei

Bereiding:

– Doe de gist in een kom, voeg 100 milliliter warm water toe en laat enkele minuten staan totdat het water gaat schuimen.

– Als je een keukenmachine met deeghaken hebt: doe dit mengsel in de kom, voeg nog eens 200 milliliter water toe, gevolgd door het zout en het speltmeel en zet de machine aan en meng tot een mooie gladde deegbal.

Tip: heb je geen keukenmachine? Met de hand kan ook. Voeg de 200 milliliter water toe, gevolgd door de helft van het deeg. Kneed met je handen door elkaar en voeg vervolgens steeds een beetje meel toe. Na ongeveer 10 minuten heb je een gladde deegbal.

– Doe de deegbal in een met wat olie ingevette kom en dek af met een theedoek. Zet op een warme plek en laat 30 minuten rijzen.

– Maak vervolgens van de deegbal 6 kleine balletjes, druk met je duim in elk balletje een gat en leg ze op bakpapier. Laat nog eens 30 minuten rijzen.

– Breng 2 liter water aan de kook, schep een bagel in het water en kook de bagel zo’n 1,5 minuut. Schep uit de pan en leg terug op het bakpapier. Herhaal dit met de overige bagels.

– Klop een ei los, bestrijk de bagels hiermee en bestrooi met Omega Zadenmix

- Zet ze vervolgens in een op 200 graden voorverwarmde oven en bak de bagels zo’n 15 minuten tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

– Haal ze dan uit de oven, laat iets afkoelen en dan eten maar!

Lees 2436 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner