fbpx

Teff ontbijt voor afvallen en vet verbranden

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Gezond Teff ontbijt

Dit heerlijke ontbijtje is gemaakt van teff. Dit is een glutenvrije graansoort die veel vezels bevat. Teff is supergezond, omdat het alle essentiële aminozuren bevat die je lichaam nodig heeft. Ook bevat het weinig fytinezuur, waardoor mineralen goed kunnen worden opgenomen door het lichaam. Het vult goed en je hebt de hele ochtend geen trek meer, dus echt een super ontbijtje!

Wat is Teff

Oorspronkelijk komt Teff uit Ethiopië, daar is het een zeer algemeen gebruikt voedingsmiddel, wat de Ethiopiërs eten bij het ontbijt, de lunch en het diner. De teff-korrel is een glutenvrije graansoort. De korrel is 150 keer kleiner dan de tarwekorrel en wordt niet zoals tarwekorrels gepeld, maar in zijn geheel vermalen. Het wordt gebruikt als basis voor pap, koekjes, taarten, pasta en dranken.

Proteïne in teffmeel

Er zit veel proteïne in teffmeel. Het is een rijke vegetarische bron van proteïne. Daarom denken vele mensen dat het goed is voor mensen die het vegetarische dieet volgen. Op zich is dat niet onwaar maar er moet bij worden aangetekend dat er weinig vegetariërs zijn die te weinig proteïne binnen krijgen. Het idee dat proteïne belangrijk is, komt uit de vleeshandel waar de marketeers stellen dat vlees, dat van nature een overkill aan proteïne bevat, heel gezond is. In feite is het zo dat proteïne in vele groenten en fruit zitten. In noten, zaden en eieren zitten extra veel proteïnen. Ook in peulvruchten zoals linzen zitten zeer veel proteïnen. Teffmeel eten om zijn proteïnegehalte kan helemaal geen kwaad maar het is niet de belangrijkste reden om teff in huis te halen.

Voedingswaarde Teff

Teff is echt supergezond, de hollywoodsterren blijken goed te zijn geïnformeerd. De voedingswaarde wordt vaak per portie gemeten. Een portie teff is ongeveer een kopje van 150ml. Een kopje teff bevat ongeveer 50% van de ADH aan vezels en er zit zelfs het oergezonde omega 3 in! Een kopje teff is genoeg voor een pap of een paar boterhammen. Het bevat ongeveer 50% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) en 47% van de ADH voor vitamine B6. Dat zijn mooie hoge waarden waar andere granen en graanvervangers niet tegen op kunnen. Verder bevat het nog eens 32% van de ADH aan B2 en 18% van de ADH aan B5. Verder zit er 5% van de ADH aan vitamine K in. Teff is dus vooral goed voor het vitamine B-complex. Overigens zitten er meer vitaminen in deze graansoort maar met lagere percentages dan 5%.

Afvallen en vet verbranden met Teff

Het graan heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Het bevat veel ijzer dat ook nog eens makkelijker wordt opgenomen door het lichaam. Verder bevat teff complexe koolhydraten die langzamer afgebroken worden. Dit is de voornaamste reden dat mensen die willen afvallen en vet willen verliezen baat hebben bij teff: je hebt lang een vol gevoel en zal je dus minder gaan snacken

Het recept :

Dit heb je nodig

♦ 6 el Breakfast Teff ontbijt  

♦ 200 ml amandelmelk

♦ 1 banaan

♦ 100 gr blauwe bessen

♦ Snuf kaneel

  Zo maak je het

  1. Verwarm de amandelmelk in een pannetje, voeg dan de teff toe en roer goed door elkaar heen terwijl het vuur uit staat.
  2. Snijd de banaan in plakjes en roer deze door het teffontbijt heen, samen met de blauwe bessen.
  3. Voeg kaneel toe naar smaak.

Bestel hier je ingredienten

Breakfast Teff ontbijt 

Amandel Melk (Gluten Vrij)

Een goed ontbijt zorgt ervoor dat je lijf goed kan opstarten in de ochtend, daarom is het belangrijk om nooit een ontbijt over te slaan. Doe je dit wel? Dan vraagt je lijf gedurende de dag om meer voedingsstoffen en grijp je snel naar ongezonde tussendoortjes


 

Lees 2725 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner