fbpx

Recept gezonde New Yorkse buttermilk pancakes

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Gezonde pannekoekjes met karnemelk

In Amerika zijn ze al wat meer standaard, de zogenaamde 'buttermilk pancakes' oftewel pannekoekjes met karnemelk. Waarom? Daar worden ze extra fluffy van! En fluffy pancakes zijn THE BEST!

De New Yorks pancake is een luchtige pannekoek en dit luchtige onstaat door toevoeging van bakzout in combinatie met karnemelk.Het bakzout gaat een reactie aan met het zuur uit de karnemelk waardoor er koolstofbelletjes ontstaan en die zorgen er voor dat de New Yorks pancake zo heerlijk fluffy wordt.

De mooie ronde vorm heeft de pancake te danken aan het beslag dat dikker is dan het beslag van onze hollandse pannekoek.

De New Yorks pancake staat niet echt bekend als een gezond ontbijt maar wij hebben een recept voor je samengesteld waardoor deze heerlijke pancake zijn smaak behoud en ook nog een stuk gezonder is.

Wat heb je nodig? (Voor ongeveer 7-10 pancakes)

200 gram Pure Speltmeel

2 eieren

1,5 rijpe banaan, geprakt

200 ml karnemelk

halve theelepel baking soda

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel vanille extract

Kokosolie extra virgin BIO voor het invetten van de pan

En hoe maak je het?

  1. Doe het speltmeel in een mengkom, samen met de baking soda en bakpoeder.
  2. Meng hierdoor dan de geprakte banaan, karnemelk, vanille extract en het ei. Even goed mixen met een garde.
  3. Schep dan met een juslepel het pannenkoekenmengsel in een pan (smelt daarin eerst wat kososolie of olijfolie). Voeg na een halve minuut nog een klein beetje mengsel toe op de pannenkoek, zodat de pannenkoekjes lekker dik worden.
  4. Laat op laag vuur even bakken, tot er luchtbelletjes te zien zijn. Schep ze dan met een spatel om en bak ook aan de andere kant mooi goudbruin.
  5. Herhaal dit tot de mix op is en stapel de pancakes op een bord. Besprenkel met Agavesiroop , honing of vers fruit. Enjoy!

Tip:

Wil je meer van deze heerijke recpeten uit New York lees dan verder

Lees 3839 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner