fbpx

9 fantastische ingrediënten voor een niet alledaagse smoothie

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Blueberry Use-150x150Op warme dagen is er niets lekkerder dan een verfrissend ijskoude smoothie. Maar smoothies kunnen meer doen dan alleen uw smaakpapillen verwennen; ze kunnen ook het lichaam verjongen en zorgen voor essentiële vitaminen en mineralen. Dus gooi een paar van onderstaande ingrediënten in je blender en maak een echt bijzondere smoothie.

 

 

 

Blueberry Use-150x1501. Bosbessen

Vers of bevroren, bosbessen zijn een geweldige aanvulling op je smoothie. Niet alleen zijn ze laag in calorieën, maar ze zijn ook rijk aan vezels, vitamine C en antioxidanten. Bosbessen hebben ook aangetoond het geheugen te verbeteren en het verlies van gezichtsvermogen te vertragen.

PeanutButter Web-150x1502. Pindakaas

Pindakaas heeft door de jaren heen een slechte reputatie verworven vanwege de hoge hoeveelheid calorieën en het vetgehalte. Maar onlangs is bewezen dat het eten van pindakaas het cholesterol kan verlagen en het risico op hart-en hart-en vaatziekten helpt te verminderen. Als eiwitrijk voedsel, helpt pindakaas ook om spierweefsel op te bouwen en het lichaam het gevoel te geven het langer vol te houden. Deze voordelen betekenen niet dat u onbeperkt pindakaas kunt eten maar voeg gewoon een of twee eetlepels toe in uw smoothie om de vruchten plukken.

milk2 640-150x150

3. Vetvrije melk


Met slechts 90 calorieën per kop, is vetvrije melk een makkelijke manier om 50 procent van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium, een essentieel mineraal voor het behoudt van gezonde botten en versterking van tanden, binnen te krijgen. Melk bevat veel vitamine D en kan het risico van hoge bloeddruk helpen verlagen. Geen wonder dat melk wordt beschouwd als “wellness-drank van de natuur”.

Watermelon web-150x1504. Watermeloen

Watermeloen is niet alleen een verfrissend tussendoortje in de zomer, maar biedt ook een aantal belangrijke voordelen voor de gezondheid. Met hoge concentraties van lycopeen, is er aangetoond dat watermeloen niet alleen uw huid helpt te beschermen tegen de zon, maar ook dat het de ontwikkeling van bepaalde vormen van kanker helpt te voorkomen. Watermeloen is ook een uitstekende bron van vitamine A, goed voor de ogen, en vitamine C, wat de immuniteit versterkt.

bananas-150x1505. Bananen

Al tientallen jaren is de banaan een van de beste bronnen van kalium, een essentieel mineraal wat nodig is voor het behoud van de hartfunctie en normale bloeddruk. Deze gele vrucht is rijk aan vezels, goed voor de spijsvertering, en de hoge hoeveelheid vitamine B6 helpt hart-en vaatziekten, diabetes en obesitas te voorkomen.

GreenTea-150x150

Groene thee

Groene thee is rijk aan catechine, epigallocatechinegallaat (EGCG) en kan de groei van kankercellen helpen af te remmen, een effectief lagere cholesterol en draagt bij tot gewichtsverlies en het minimaliseren van het risico op een beroerte. Om de vruchten van deze voordelen te kunnen plukken, zet je eerst een pot groene thee. Af laten koelen en toe voegen aan de smoothie.

FLAX SEED 900-150x150Gemalen lijnzaad

Studies hebben aangetoond dat de omega-3 vetten en hoge concentraties van de vezels in lijnzaad ontstekingen kunnen verminderen in gewrichten en helpen bij de strijd tegen diabetes en hart-en vaatziekten. Lijnzaad bevat ook natuurlijke, kanker-beschermende stoffen, bekend als liganans, die de ontwikkeling van darm-en borstkanker kunnen voorkomen en helpt het lichaam zich te verdedigen tegen bacteriën en virussen. Voeg gemalen lijnzaad aan uw smoothie in plaats van hele om een gladde drank te krijgen.

STRAWBERRIES-150x150Aardbeien

Buiten het feit dat aardbeien heel verfrissend zijn, zijn ze ook een nutritionele krachtbron, met meer dan 13 procent van de aanbevolen hoeveelheid voedingsvezels in slechts een kopje. Het fruit is rijk aan vitamine C en kan zorgen voor een gezond immuunsysteem. Aardbeien bevatten een hoge concentratie van de chemische verbinding fenol wat helpt in de strijd tegen aandoeningen zoals astma en artrose. 

protein-150x150Wei Eiwit

Wei Eiwit is een zuiver, natuurlijk en hoogwaardig eiwit uit koemelk. Het is een bron van essentiële aminozuren, de bouwstenen voor een gezonde spieren, huid en ander weefsel. De hoge concentraties van leucine zorgen voor mager spierweefsel en het bevorderen van vet verlies, waardoor deze poedervormige stof een perfecte aanvulling is in een smoothie.

Lees 3571 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner