fbpx

Recept: Gezonde pepernoten

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Jaaa de pepernoten, chocoladeletters en banket liggen al weer volop in de schappen! en de meeste van jullie zijn echte liefhebbers van pepernoten maar die uit de meeste winkels zijn nu niet echt gezond maar Body & Power heeft speciaal voor de liefhebbers en gezond recept van de o zo populaire kruidenoot !

Wat heb je nodig voor deze gezonde pepernoten?

125 g havermeel (je kunt ook spelt bloem of een ander meel soort gebruiken)

25 g amandel meel

30 g kokosolie

30 g soja yoghurt (je kunt evt kwark gebruiken, dit is wel iets minder zoet dus gebruik dan iets meer palm suiker)

80 g palm suiker

3 el amandelmelk (ongezoet) of een andere melk soort naar keuze

1 tl bakpoeder

2 tl of 10 g koek en speculaas kruiden

5 g kaneel

een snufje zout

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. In de tussentijd meng je de 2 soorten meel, bakpoeder, kruiden en het zout in een grote meng kom. Maak het kokosolie vloeibaar (in een pannetje of even verwarmen in de magnetron) en meng de olie door je meel mengsel. Voeg nu de yoghurt en het melk toe en zorg ervoor dat je het deeg goed door elkaar kneed. Het deeg mag iets plakkerig zijn, maar niet te, voeg dan iets meer meel toe.

Je deeg is nu klaar! Draai kleine bolletjes en leg ze 1 voor 1 op een bakplaat met bakpapier. Let erop dat je wat ruimte tussen de balletjes bewaart, ze rijzen behoorlijk tijdens het bakproces. Bak je kruidnoten 15-25 minuten in de oven afhankelijk van hoe groot je ze maakt.

Laat ze volledig afkoelen op de bakplaat zodat ze crispy worden.

Lees 1582 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner