fbpx

Gezonde Speculaas cupcakes met spijs

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Terwijl de pepernoten, marsepein, schuimpjes en chocoladeletters rond deze tijd van het jaar ons om de oren vliegen, kun je natuurlijk ook kiezen voor gezondere snacks. Zoals zoetigheden die niet alleen maar geraffineerde suiker, boter en snelle koolhydraten bevatten, maar waar ook nog iets van voedingsstoffen in zitten.

  • Ingrediënten

  • 100 gr havermout
  • 50 gr blanke amandelen + 12 extra amandelen
  • 70 gr gedroogde abrikozen
  • 2 el water
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 2 eieren
  • 4 druppels vloeibare stevia (Greensweet-Stevia)
  • 2 tl bakpoeder (ik gebruik wijnsteenzuur bakpoeder)
  • Snufje zout
  • 2 el speculaaskruiden (zonder suiker of E-nummers)

Recept

  • Doe de havermout in de keukenmachine en maal tot het bijna bloem is. Doe dit in een apart schaaltje. Doe de amandelen en abrikozen in de keukenmachine en hak in kleine stukjes. Voeg de 2 eetlepels water toe en draai de keukenmachine totdat alles samen gaat plakken. Doe dit in een apart schaaltje. Doe de havermout weer in de keukenmachine, samen met een banaan in plakjes, de appel zonder klokhuis in stukjes, de eieren, stevia, bakpoeder, zout en speculaaskruiden. Pureer tot een beslag.

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Zet 12 muffin papiertjes in een muffin bakblik (ik gebruik siliconen muffinvormpjes). Doe een klein bodempje beslag in elke muffinvormpje. Verdeel het spijs in 12 hoeveelheden. Pak daar 1/12e van, vorm dit tot een disc die makkelijk in het muffinvormpje past (zodat er ook nog beslag omheen kan) en leg het op het beslagbodempje. Herhaal dit bij de rest van de cupcakes. Verdeel de rest van het beslag over de cupcakes en zorg dat het beslag egaal verdeeld is om en over het spijs. Leg een amandel op elke cupcake en druk iets aan. Bak ze in 25 minuten goudbruin

Lees 1539 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner