fbpx

Recept Suikervrije en Glutenvrije Appeltaart

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Een recept voor appeltaart vind je overal. Een recept voor suikervrije appeltaart, ja dat vind je ook nog wel. Maar zonder gluten is de spoeling al dunner maar je hoeft niet verder te zoeken want wij hebben een heerlijk Suikervrije en Glutenvrije Appeltaart recept voor je

 Wat heb je nodig?

Voor de bodem

  • 150 gram kokosolie
  • 50ml agavesiroop
  • snufje zout
  • citroenrasp van halve citroen
  • 210 gram volkoren rijstmeel
  • 110 gram amandelmeel

Voor de vulling

  • 5 grote zoet/zure appels (bijv. Elstar)
  • sap van halve citroen
  • flink wat kaneel (2 eetlepels)
  • Naar smaak rozijnen of noten.

Deeg bovenkant

  • 60 gram amandelmeel
  • 30 gram rijstmeel
  • 25 gram ketanmeel (of gewoon rijstmeel)
  • 50 gram kokosolie
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel citroensap

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de bodem en kneed goed door elkaar. Wikkel in aluminiumfolie en laat even rustig in de koelkast (30 min)
  2. Meng nu in dezelfde kom de ingrediënten voor het deeg voor de bovenkant. Kneed goed en doe ook dit deeg even apart in aluminiumfolie
  3. Schil de appels en snijd iedere appel in 4 parten en daarna in schijfjes. Doe in een kom en meng met kaneel en het citroensap en eventueel rozijn of noten.
  4. Vet een springvorm (20 cm) in met wat kokosolie of olijfolie.
  5. Pak het deeg voor de bodem en bekleed daarmee de springvoorm. Zorg dat zowel de bodem als een stuk van de zijkant goed bedekt zijn. Hoe hoger het deeg aan de zijkant, hoe hoger je appeltaart straks.
  6. Vul de springvorm met de appelvulling en druk een beetje aan.
  7. Pak nu het deeg voor de bovenkant. Rol dit in reepjes en bekleed daarmee de appelvulling. Als je wat deeg overhoudt kun je dit verkruimelen en over de appeltaart strooien, dat geeft het net wat extra smaak.
  8. Bak de appeltaart nu in ongeveer 45-50 minuten goudbruin. Let op, iedere oven is anders dus houdt je appeltaart ondertussen wel in de gaten!
  9. Laat de appeltaart even een kwartiertje afkoelen en haal hem dan uit de springvorm. Eet smakelijk!

Recept Protein Appeltaart

Met deze Protein Appeltaart kun je snoepen zonder schuldgevoel en ook nog eens spieren opbouwen en vet verbranden! De appeltaart is high protein, low carb, heeft geen toegevoegde suikers en bevat vezels! De appeltaart bevat onder andere melkeiwit, havermeel en whey eiwit.

Ben je benieuwd naar dit recept lees dan verder

Lees 1793 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner