fbpx

Recept New York cheesecake suiker en glutenvrij

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Wat de Italianen met risotto hebben, de Japanners met sushi en wij met oma’s appeltaart, hebben de Amerikanen met hun cheesecakes.

Dé klassieker uit de States: New York cheesecake. Bak hem en proef waarom hij zo ongelooflijk populair is maar dan gezonder en suiker en glutenvrij.

Ingrediënten voor een springvorm van 18 cm:

Voor de bodem

12 Dadels Pitloos Biologisch

100 gr gepofte quinoa

25 gr Geroosterde Hazelnoten wit of amandelen

5 gr Kokosolie extra virgin BIO

Voor de vulling

400 gram roomkaas (Monchou kan ook)

200 gram volle kwark

4 eieren

125 gram Pure Kokosbloesemsuiker (evt. wat meer als je dit niet zoet genoeg vindt)

sap en rasp van een (biologische!) sinaasappel

1 eetlepel vanille-extract of 1 theelepel Vanillepoeder BIO.

  • Bereiding van de Bodem:

    1. Ontpit de dadels en leg ze 10 minuten in een bakje met water
    2. Doe de dadels (zonder het water) in de keukenmachine
    3. Daarna voeg je de quinoapuffs en de hazelnoten toe en laat je het even mixen, dan doe je de kokosolie erbij tot je en soort deegbal hebt
    4. Leg een stuk bakpapier in de springvorm met daarbovenop de bodem, druk het stevig aan.
  • Bereiding van de vulling:

  • 1. Mix met een handmixer de eieren en kokosbloesemsuiker tot een schuimige massa. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix alles goed door elkaar tot er een schuimige massa ontstaat.
  • 2. Schep de vulling op de bodem en bak de taart in ongeveer 60-70 minuten gaar
  • 3. Laat de taart vervolgens helemaal afkoelen (hij stijft dan nog verder op )

Tip:

Wil je meer van deze heerijke recpeten uit New York lees dan verder

Lees 3118 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner