fbpx

Recept gezonde muffins met Griekse Yoghurt en Havermout

Beoordeel dit item
(6 stemmen)

Ben je gek op muffins, maar eet je ze liever niet vanwege de hoeveelheid boter en het bloem waarmee ze normaliter worden gemaakt? Dan hebben wij hier een recept waarmee je muffins kunt maken zonder dat er boter en bloem aan te pas komt: muffins gemaakt met Griekse yoghurt en Havermout. 

Met dit recept kun je ongeveer 12 muffins maken.

Ingrediënten

  • 240 ml Griekse yoghurt
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 180 gram Pure Havermout

  • 1½ theelepel bakpoeder (ongeveer 7,5 ml)
  • 1½ theelepel baking soda (ongeveer 7,5 ml)
  • Eventueel 45 gram bruine suiker (vervang door dadels (hoeveelheid naar eigen keuze)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Spuit de muffin bakvorm in met wat Smart Cooking Spray of gebruik bakpapier.
  3. Meng alle ingrediënten in een blender of een food processeor en blend alles totdat het Havermout is vermalen en het beslag zacht en romig is geworden.
  4. Vul de muffin bakvorm met het beslag. Zorg ervoor dat elk vormpje voor ¾ vol zit met beslag.
  5. Bak de muffins 15-20 minuten in de oven totdat de bovenkant bol staat.
  6. De muffins zijn klaar als je er een tandenstoker in kunt steken die er schoon uitkomt.
  7. Laat de muffins 10 minuten afkoelen in de bakvorm voordat je ze eruit haalt.
Lees 10719 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner