fbpx

Gezonde recepten met de Philips Airfryer

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Gezond snacken met de Airfryer van Philips

Veel mensen die gezond willen eten zie je niet snel in de snackbar maar zo af en toe snacken is helemaal niet ongezond en wie zegt dat snacken ongezond moet zijn er zijn tegenwoordig genoeg manieren om ook gezond te kunnen snacken, zeker met de Philips Airfryer jouw partner voor het bereiden van slanke maaltijden. Met de Philips Airfryer kun je frituren, grillen, bakken, braden en roosteren. Dat zijn aardig wat functies in 1 apparaat. Het frituren met de Airfryer is gezonder, omdat er niet wordt gebakken in olie. Ideaal dus voor het bereiden van al jouw favoriete gerechten op een slanke manier.

Frietjes tijdens het afvallen? Geen probleem! Met de Airfryer van Philips maak je ze lekker krokant, goudgeel en met 80% minder vet klaar. Je maakt de frietjes helemaal gezonder als je ze helemaal zelf maakt van aardappelen.

Gezonde recpeten met de Airfryer van Philips

gezonde kipnuggets

Kipnuggets met havermout korstje

voor ongeveer 4 personen

Wat heb je nodig voor +/- 20 kipnuggets?

Avance collection AirFryer XL  •350 gram biologische kipfilets •2 biologische eieren  •+/- 100 gram Biologische havermout •1 flinke eetlepel kerriekruiden •5 eetlepels Speltbloem BIO •chilivlokken naar smaak toevoegen

Hoe maak je de kipnuggets?

1.Zorg ervoor dat er drie diepe borden klaar staan. Meng in het eerste bord de bloem met de kerriekruiden. In het tweede bord kluts je twee eieren en in het laatste bord een goede laag met havermout. 2.Snijd beide kipfilets in ongeveer 20 blokjes.

3.Rol de kipstukjes goed door het bloem en kerrie mengsel zodat ze volledig bedekt zijn. Schud daarna voorzichtig het overtollige bloem ervan af.

4.Haal nu de kip door het eimengsel en daarna direct door de havermout. Zorg ervoor dat het stukje kipfilet volledig bedekt is met havermout.

5.Met een kwastje wordt de kipnugget nogmaals ingesmeerd met ei. Dit zorgt voor de perfecte kleur.

6.Bestrooi de kipnuggets met wat chilivlokken voor wat extra pit.

7.Verwarm de Airfryer op 180 graden. Leg het bakpapier in het mandje. Doe de kipnuggets nu voor 10 minuten in de Airfryer. Zorg ervoor dat ze niet tegen elkaar liggen.

8.Als het piepje gaat zijn de heerlijke kipnuggets zonder gekke toevoegingen klaar.

Philips Airfryer body power Friet Snack

Recept: gezonde friet uit de Airfryer

Porties 4,

1 x Avance collection AirFryer XL

Ingrediënten

• 800 gram aardappels, geschild

• Olie naar keuze

Bereiding

Schil de aardappels en snijd er mooie frietjes van. Zet de gesneden aardappels een half uur in koud water. Dep daarna droog met een schone keukendoek. Doe de friet in een kom en schep er een lepel olie bij. Meng dit goed. Verwarm de oven voor en leg de friet in de Airfryer. De baktijd voor de Airfryer Viva modellen is 30 minuten op 190 graden, in de Avance XL is de baktijd 25 minuten op 185 graden.

 

 

Lees 4086 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner