Bodyenpower.nl header1 

 

Voedingsadvies voor vechtsporters tijdens de ramadan

Ook dit jaar valt de ramadan weer in de zomer en ook de zomervakantie begint voor veel vechters bijna gelijk na de ramadan en veel vechters stoppen dan vaak met hun trainingen en hun gezonde voedingspatroon ,maar dit is niet zonder risico en het kan wel eens ernstige gevolgen hebben bij de start van nieuwe seizoen .Veel vechters doen al niets meer tijdens de ramadan en in de vakantie gaan ze heerlijk genieten met als gevolg dat ze na de vakantie veel te zwaar zijn en ook nog eens veel spiermassa kwijt zijn en hun conditie is gedaald naar het punt nul en ook een gedeelte van je kracht is gewoon weg.

De ramadan is geen excuus om niet te hoeven trainen of om niet gezond te eten sterker nog als je in deze periode doorgaat met het goed onderhouden van je lichaam zal je merken dat je het nieuwe seizoen veel sneller weer fit bent en heel snel weer mee kunt draaien op het hoogste niveau. Want als je tijdens de ramadan en ook de zomervakantie je lichaam verwaarloost en het er lekker van gaat nemen dan kan ik je vertellen dat je dit echt niet binnen een maand weer op het oude niveau krijgt en als je dan in september een belangrijke partij moet vechten dan kun je die zo maar eens verliezen. Maar hoe kun je dit voorkomen en hoe kun je zorgen dat je tijdens de ramadan niet te veel verlies wat je in een jaar lichamelijk hebt opgebouwd aan spieren, kracht en conditie?

Lees meer...

Marijn de Knegt over haar sport, training en voeding

Dat er in de vechtsport veel talenten rondlopen dat weten wij, en ook dat er hele succesvolle mannelijke bodybuilders zijn. Maar waar te weinig aandacht aan wordt besteed is dat er tegenwoordig ook jonge vrouwelijke bodybuilders zijn in de bikini fitness klasse. Deze dames staan dagelijks in het krachthonk en maken bewuste keuzes op gebied van eten om zo een mooi lichaam te shapen. Bodybuilding is niet alleen sport, het is een leefstijl die alleen echte top atleten aankunnen en één van die top atleten is Marijn de Knegt van Big Gym Wormerveer. Wij hadden een exclusief interview met Marijn over haar sport, training en voeding.

Lees meer...

Ibtissam Kassrioui over haar sport, training en voeding

In Nederland heb je heel veel grote gyms die erg bekend zijn omdat er veel grote talenten trainen, maar we vergeten wel eens dat er ook in de minder bekende gyms goede talenten trainen die wel eens de grote vechters van de toekomst kunnen worden. Een van die talenten is Ibtissam Kassrioui van Eagle Gym. Body & Power had een exclusief interview met Ibtissam Kassrioui over haar sport, training en voeding.

Lees meer...

Anass Aaras over zijn sport, training en voeding

Hicham Elgaoui is geen onbekende in het kickboksen want hij is inmiddels meervoudig enfusion kampioen en zijn bijnaam is ” The Magician “ , maar deze Magician  tovert niet alleen kickboks titels uit zijn hoed met zijn gym Fighting Talents, maar ook grootheden zoals Mohammed Jaraya   Maar ook jonge  talenten zoals Anass Aaras trainen bij Fighting Talents. Wij van Body & Power hadden een exclusief inteview met Anass over zijn sport, training en voeding.

Lees meer...

Peter Aerts over zijn sport, training en voeding

Wie de naam peter Aerts niet kent heeft echt onder een steen geleefd, want Peter Aerts is de Anton Geesing van het K1 Kickboksen. Peter zijn bijnaam luidt: ' The Lumberjack' vanwege het gebruik van een techniek met een aanhoudende hoeveelheid 'low-kicks'. Ook werd hij in het buitenland 'King of the high-kicks' genoemd, omdat hij vele tegenstanders knock-out trapte met hoge trappen tegen de nek of het hoofd. Peter Aerts is zijn carrière begonnen bij de champion maker Mekki Benazouz. Body & Power had een exclusief interview met Peter Aerts over zijn sport, training en voeding!

Lees meer...

Sheena Widdershoven over haar sport, training en voeding

Sheena Widdershoven Is toen ze 19 jaar was begonnen met kickboksen en in een zeer korte tijd uitgegroeid tot een top talent. Sheena won in zeer korte tijd 3 Europese titels en in 2015 werd ze wereldkampioen. Sheena traint op dit moment bij Siam Gym onder leiding van the champion maker Mekki Benazzouz. Wij hadden een exclusief interview met Sheena Widdershoven over haar sport, training en voeding.

Lees meer...

Omer Kurt over zijn sport, training en voeding

Ömer Kurt is een jonge A vechter die traint en uitkomt voor team Beekwilder. Ömer traint ook regelmatig mee bij Siam Gym waar grote namen vechten zoals Tayfun Ozcan, Ismael Lazaar, maar ook Khalid El moukadam en Moreno Monti.Ömer heeft een fight record van 60-3-2 en hij heeft 33 van zijn partijen op KO gewonnen. wij haden een exclusief interview met Ömer Kurt over zijn sport, training en voeding.

Lees meer...

Isis verbeek over haar sport, training en voeding

Bij Hemmers Gym in Breda vechten heel wat talenten en heel veel van deze talenten vechten ook op de grote Glory kickboksgala’s over heel de wereld. Ook de Fightqueens bij Hemmers gym zijn erg succesvol want zowel top talent Esma Hasshass als Isis Verbeek staan hoog op de Glory ranking bij de dames. Wij hadden een exclusief interview met Isis Verbeek over haar sport, training en voeding.

Lees meer...

Sertab Koca over haar sport, training en voeding

Dat er niet alleen mannelijke talenten zijn in het kickboksen vergeten we wel eens want er zijn in Nederland een paar geweldige vrouwelijke  talenten en een van die talenten is Sertab Koca. Sertab heeft in het verleden voor Team Gunyar gevochten waar ook heel veel goede vechters worden getraind. Sertab is na haar tijd bij Ali Gunyar overgestapt naar Siam gym. Wij hadden een exclusief interview met dit top talent !

Lees meer...

Khalid el Moukadam over zijn sport, training en voeding

De naam Tayfun Ozcan en Ismael lazaar kent inmiddels iedereen en dat is niet zo vreemd want het zijn geweldige vechters. Tayfun Ozcan en Ismael lazaar trainen en vechten hun wedstrijden voor Siam Gym. Maar er trainen en vechten meer kickboks talenten bij Siam gym. Een van die kickboks talenten is Khalid el Moukadam. khalid is de laatste 2 jaar ongeslagen en hij  heeft 4 A klasse partijen gevochten en alle 4 gewonnen. Wij hadden een exclusief schriftelijk interview met dit top talent over zijn voeding en training!

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed