fbpx

Chris Ngimby van vluchteling tot kickboks held

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Als Badr Hari weer eens de ring in stapt dan wordt internet overspoeld met artikelen over Hari en zijn tegenstander, begrijp me niet verkeerd, Badr is een groot vechter. Hij heeft niet voor niks zo lang aan de top gestaan. Toch vind ik dat er ook wel eens wat meer aandacht besteed mag worden aan andere toppers in het kickboksen, die niet alleen goede vechters zijn maar ook een groot voorbeeld kunnen zijn voor de jeugd en de hedendaagse vechters.

Kickboksen staat al jaren in een slecht daglicht. Volgens velen zou elke kickboksschool een broeinest zijn van criminelen en zou jeugd opgeleid worden tot zinloos geweld. Er is zeker wel wat te zeggen over sommige scholen en vechters, maar er zijn ook goede verhalen die naar mijn mening te weinig naar buiten worden gebracht. Een van die verhalen gaat over Chris Ngimby.

Vluchten voor de oorlog in Congo

Aan het zorgeloze kinderleven van Chris Ngimby komt abrupt een einde als de oorlog in Congo uitbreekt. Hij is elf jaar als hij met zijn jongere zusje en zijn moeder vlucht voor het oorlogsgeweld. Zijn vader stapt niet op hetzelfde vliegtuig, wat hem kort daarna fataal wordt. In Nederland moet Chris van begin af aan knokken. Om de taal te leren en om te presteren op school. Een schoolvriend introduceert hem in het kickboksen. De vechtersmentaliteit van Chris zorgt ervoor dat hij snel carrière maakt. Maar het noodlot achtervolgt hem. Na een slopend ziekbed overlijdt zijn moeder. Jeugdzorg stelt voor het gezin op te splitsen, maar Chris voldoet aan de wens die zijn stervende moeder had geuit om na haar overlijden het gezin bij elkaar te houden. Met tussenkomst van de kantonrechter krijgt hij de voogdij. Er moet brood op de plank komen en zijn succesvolle kickbokscarrière gaat hierin voorzien. Hij wint gevecht op gevecht, terwijl hij daarnaast ook nog rechten studeert. Hij krijgt de kans om te vechten voor de wereldtitel in Athene. Chris wint de titel en studeert af in rechten. Na zijn winst in Athene behaald Chris nog vele successen en wordt hij vader. Bron: npo.nl

Anno 2017 traint en vecht Chris Ngimby  bij een aantal gyms en geeft hij les bij Puma gym in Weert.

Ngimby vs Rocky

f62501e52aa127472f7d743f7d153ae0

De meeste vechtsporters houden van de Rocky films en regelmatig zie je ze een quote uit de films plaatsen. De bovenstaande quote deed me echt denken aan Chris Ngimby die naar mijn mening niet alleen een top vechter is met een paar wereldtitels op zak, maar hij is gewoon de enige echte  African Warrior in de ring en daar buiten, waar veel topvechters een voorbeeld aan kunnen nemen, want ik zie er op dit moment geen één, en ik denk dat die ook nooit zal komen die hem dit na doet. Dat kan alleen een echte African Warrior.

Watch and learn how winning is done!

Lees 1933 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner