fbpx

Moreno Monti over zijn sport, training en voeding

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Als je een beetje van de kickboks sport houd dan heb je echt wel een keer de naam Siam Gym gehoord, en dit is ook niet vreemd wand er komen grote talenten vandaan. Een van die talenten is Moreno Monti.
Moreno Monti traint regelmatig bij Siam Gym maar vecht zijn wedstrijden voor Jego Gym.
Wij hadden een exclusive interview met dit talent uit Sittard.

12289502 903854859692596 925090019420114007 n

Vraag 1: Wie ben je ? Waar en wanneer ben je geboren?

Ik ben Moreno Monti. Ik ben in Sittard geboren.

Vraag 2: Welke sport doe je?

Kickboksen

Vraag 3: Kun je een mooie beschrijving geven hoe je met deze sport bent begonnen en wat je tot nu toe bereikt hebt en wat je nog wil bereiken.

Toen ik 14 jaar was en wisselde van school, vanwege een vooropleiding kwam ik bij een jongen in de klas die aan kickboksen deed. Ik heb hem toen gevraagd waar hij dit deed en ben toen een keer met hem mee gegaan. Ik was op slag verliefd en wou zo vaak als kon trainen. Omdat ik toen ook nog aan voetballen deed wilde ik voor mezelf een keuze maken. Op mijn 15e ben ik gestopt met het voetballen en alleen nog maar gaan kickboksen. Ik heb in de B klasse een 8 mans toernooi op naam geschreven. In 2013 Benelux titel behaald tot 72,5 kg. 2015 heb ik WKA titel op naam geschreven tot 72,5 kg. Ik wil zolang het kan blijven vechten en zal niemand ontwijken. En of dit nu voor een titel is of niet, ik zal NIEMAND ontwijken.

Vraag 4:Hoe ziet een week van training eruit voor jou ?

Tijdens een wedstrijd voorbereiding train ik 6 tot 8 keer per week. Dit is gecombineerd met krachttraining als kickboksen. Aan de hand van de trainingsintensiteit pas ik mijn rust aan door de week.

Vraag 5: Hoe belangrijk is krachtraining voor jouw in combinatie met jouw sport

Krachttraining is super belangrijk in het kickboksen. Veel vechters vergeten dit. Door specifieke krachttraining voor kickboksen wordt je sterker en sneller. Hierdoor heb je alleen maar meer profijt in de ring. Ik volg 1 keer per week kracht training bij Next Levels (http://www.next-levels.nl) olv Gerrit Gerringa en 1 keer per week bij Siam Gym olv Mekki Benazzouz. Specifieke kickboks trainingen volg ik bij Jego Gym olv Jeroen Goebbels, mijn hoofd trainer en coach. Sinds ik kracht training erbij ben gaan doen ben ik sterker en sneller geworden, dit kan alleen maar als je dit op de juiste manier traint!

Vraag 7: Hoe belangrijk is de juiste voeding voor jouw in combinatie met jouw sport?

Dit is een ook een super belangrijk onderdeel. Iedere topsporter moet goed eten. Dit gecombineerd met de juiste eiwitten als koolhydraten. Tijdens een wedstrijd voorbereiding let ik heel erg op mijn voeding en weeg ik  alles af. De juiste voeding helpt je lichaam sneller te herstellen en op kracht te komen.

Vraag 8: Hoe ziet jouw voeding eruit als je aan het trainen bent en hou je rekening met innamen van eiwitten, vetten en koolhydraten? En wat is je lievelingsgerecht?

Tijdens de voorbereiding blijf ik laag in vetten. Koolhydraten en eiwit rijk voedsel eet ik voor een training. En na een training eet ik een hoog gehalte aan eiwitten om mijn spieren te herstellen. Ik heb niet echt een lievelingsgerecht ik vind alles lekker. Ik vind het lekker om van elke cultuur het beste gerecht te eten en houd van veel variatie en verschillende smaken.

Vraag 9: Hoe belangrijk is het gebruik van supplementen in combinatie met jouw sport

Het gebruik van supplementen is belangrijk als aanvulling aan mijn voedingspatroon. Omdat je niet alles uit je voeding kan halen als je veel aan het trainen bent zijn supplementen op dat moment van belang. Ik gebruik eiwitten, bcaa en amino van Body & power nutrition. Het helpt mijn spieren sneller te herstellen zodat ik iedere training weer fit ben.

Vraag 10: Wat zou jij jonge vechtsporters nog voor advies willen meegeven over trainging, voeding en supplementen?

Vechtsport  vergt veel discipline en doorzettingsvermogen. Zorg dat je onderscheid maakt tussen willen en moeten trainen. De sport moet leuk blijven voor je zelf. Ben ook zeker ervan dat je mentaal sterk in je schoenen staat. Eenmaal in de ring is het alleen je tegenstander en jij. Blijf vooral genieten als je deze sport beoefent.

Moreno  wordt gesponsord door;

Dit zijn sportief Adidas en Jepun

adidas sposoring   jepun

Vraag 11: Naar welke muziek luister je tijdens je training? 

Childsplay, Lijpe en Sultan

 

Lees 1325 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner