fbpx

Khalid el Moukadam over zijn sport, training en voeding

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

De naam Tayfun Ozcan en Ismael lazaar kent inmiddels iedereen en dat is niet zo vreemd want het zijn geweldige vechters. Tayfun Ozcan en Ismael lazaar trainen en vechten hun wedstrijden voor Siam Gym. Maar er trainen en vechten meer kickboks talenten bij Siam gym. Een van die kickboks talenten is Khalid el Moukadam. khalid is de laatste 3 jaar ongeslagen en hij  heeft 8 A klasse partijen gevochten en alle 8 gewonnen. Wij hadden een exclusief schriftelijk interview met dit top talent over zijn voeding en training!

15 1

Vraag 1: Wie ben je ? Waar en wanneer ben je geboren? 


Ik ben Khalid el Moukadam. Ik ben geboren in 1997 in de wijk Genooi in Venlo.

Vraag 2 Welke sport doe je?

Ik doe sinds mijn 9de jaar aan kickboksen.

5579 stefanVos Moukadam 1000 1

Vraag 3 Kun je een mooie beschrijving schrijven hoe je met deze sport bent begonnen en wat je tot nu toe bereikt hebt en wat je nog wil bereiken.

Ik heb als kleine jongen een paar kickboks training bij sportschool Dale Tan mee gedaan en ben daarna bij Bodystyle Venlo gaan trainer. Bij deze sportschool heb ik mijn basis kickboks vaardigen geleerd van me vorige trainer Samir Dibbets. Ik heb hier met veel plezier tot aan me laatste B-klasse partij getraind en heb voor me verdere ontwikkeling een overstap gemaakt naar Siam Gym in Valkenwaard. Bij Siam Gym heb ik me eerste A-klasse partij gevochten en gewonnen. Inmiddels staat de teller op 4 partijen met 4 winst en ben ik in Nederland meer dan 2 jaar ongeslagen. Ik sta pas aan de basis van een goed begin en kan nog vele dingen in deze sport leren en bereiken samen met me Team Siam Gym.

Vraag 4 Hoe ziet een week van training eruit voor jou ?

Ik train 3x per week bij Siam Gym met meerdere toppers zoals Tayfun Ozcan, Ismael Lazaar, de Twin Khalid en Boubaker en vele andere. Tijdens deze trainingen worden wij door onze coaches Mekki Ben Azzouz en Aziz Ameziane op technisch en conditioneel gebied naar een hoger niveau gebracht en dat ook op mentaal gebied. Het moet namelijk niet alleen technisch en lichamelijk goed zitten maar ook in je koppie moet alles onder controle zijn. En bij Siam Gym word aan al deze punten voldoende aandacht besteed.

20141126 062228000 iOS

Vraag 5 Hoe belangrijk is krachtraining voor jouw in combinatie met jouw sport.

Aangezien ik een sport opleiding volg weet ik dat kracht training heel belangrijk voor mijn lichaam is. Kickboksen op dit niveau is top sport en om dit niveau aan te kunnen moet je naast een goede conditie ook een sterk lichaam hebben en met de kracht trainingen die wij krijgen van onze coach Mekki Ben Azzouz worden we met elke dag steeds sterker en dat merk ik dan ook terug in mijn trainingen en partijen.

Vraag 6 Kun je een voorbeeld geven van wat je zo al aan krachtoefeningen doet in de vorm van ( het schema van  Khalid

De kracht trainingen worden op aparte dagen gegeven door onze coach Mekki Ben Azzouz in het Sportcentrum Coach in Waalre. Het draait tijdens deze kracht trainingen niet alleen om kracht maar ook om snelheid, explosiviteit en daarnaast word er ook aan onze conditie gewerkt. Ik ga hier nu niet de succes formule van onze coach Mekki Ben Azzouz uitleggen, wat ik wel kan zeggen is dat het hele intensieve, harde trainingen zijn die veel voldoening geeft.

Vraag 7 Hoe belangrijk is de juiste voeding voor jouw in combinatie met jouw sport? 

Voeding is brandstof voor je lichaam en bevat andere elementen die je lichaam nodig heeft om spieren op te bouwen en sterker te maken. Het is dus in mijn belang dat ik de juiste voeding tot me neem zodat ik optimaal kan blijven presteren. Uiteraard heb ik wel eens een cheat dag, die heeft elke vechter.

Vraag 8 Hoe ziet jouw voeding eruit als je aan het trainen bent en hou je rekening met innamen van eiwitten, vetten en koolhydraten? En wat is je lievelingsgerecht?

Me moeder kookt voor me en die let erop dat de juiste hoeveelheden aan eiwitten, vetten en koolhydraten in mijn maaltijden terug te vinden zijn. Het voordeel van de constante juiste balans in mijn voeding is dat ik mijn vecht gewicht hierdoor haal zonder al te veel inspanning. Mijn lievelingsgerecht is rijst met kip.

Vraag 9 Hoe belangrijk is het gebruik van supplementen in combinatie met jouw sport.

Elke sporter die op het niveau traint zoals ik weet dat supplementen een waardevolle toevoeging zijn bij een goed herstel en opbouw van spieren. Ik ben dan ook zeer blij en dankbaar dat ik nu door Body en Power gesponsert word en voorzien word van de juiste voedingssupplementen.

Vraag 10 Wat zou jij jonge vechtsporters nog voor advies willen meegeven over training, voeding en supplementen.

Mijn advies is om tijdens de training goed op te letten en te luisteren naar je coach zodat men naast de kickboksen ook leert dat juiste voeding en supplementen ook heel belangrijk zijn.

Vraag 11 Naar welke muziek luister je tijdens je training? ( kun je er minimaal 3 noemen )

Tijdens de kickboks trainingen luisteren we alleen naar wat onze coach te zeggen heeft en ons opdraagt te doen en daar focussen we ons dan op.

 108

Lees 2333 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner