fbpx

Jordy Beekwilder over zijn sport, training en voeding

Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Er wordt vaak gedacht dat kickboksers laag geschoold zijn en allleen maar op straat hangen,maar dat beeld klopt al lang niet meer. Chriss Nigimbi bijvoorbeeld is afgestudeerd in rechten en dan hebben we ook nog Jordy Beekwilder die op de HBO zit en zijn propedeuse wil behalen en daarnaast ook nog B vechter is en langzaam op weg is naar zijn eerste A partij. wij hadden een exclusief interview met Jordy Beekwilder over zijn sport, training en voeding.

Vraag 1: Wie ben je ? Waar en wanneer ben je geboren?

Mijn naam is Jordy Beekwilder, 21 jaar oud, En geboren op 06-06-1996 in ’s-Hertogenbosch.

Vraag 2 : Welke sport doe je?

Ik beoefen de mooie sport kickboksen! Dit doe ik in Den Bosch bij Team Beekwilder-Noudri, onder leiding van Rico en William Beekwilder, Youssef en Rahal Noudri. Daarnaast krijg ik nog training van Mo Passat, Abdullah Davis en Mitchell Beekwilder.

IMG 5901 IMG 5900

Vraag 3: Kun je een mooie beschrijving schrijven hoe je met deze sport bent begonnen en wat je tot nu toe bereikt hebt en wat je nog wil bereiken.

Toen ik jonger was wilde ik eigenlijk altijd voetballen. Mijn vader (Rico) , oom ( William) die in de sport beide bekende namen zijn, waren al lang bezig met het kickboksen. Af en toe ging ik wel mee trainen maar ik was nooit echt verkocht. Toen ik 15 was ben ik het gaan combineren met voetbal en toen ik mijn eerste wedstrijd ben gaan doen was ik direct verkocht. En ben ik me volledig gaan focussen op kickboksen en wedstrijden te doen. Ik ben nu 21 jaar, en combineer mijn sport met een voltijd Hbo studie, een pittige studie die veel tijd in beslag neemt, maar ik wil graag in het eerste jaar mijn propedeuse halen, samen met sporten ben ik hier wel wat tijd mee kwijt. Althans ik ben nog jong en zit nu in de b klasse. Omdat ik niet teveel haast heb, is mijn streven om op mijn 23ste de a klasse te betreden.

Vraag 4: Hoe ziet een week van training eruit voor jou ?

Als mijn wedstrijden in de buurt komen ga ik vaker trainen dan wanneer ik geen wedstrijd gepland heb staan. In een normale week zonder wedstrijden ligt mijn trainen rond de 5 keer, ik vind rust ook erg belangrijk. Als de wedstrijd dichterbij komt, train ik regelmatig 2 keer per dag.

IMG 5833 IMG 5920
Vraag 5: Hoe belangrijk is krachttraining voor jouw in combinatie met jouw sport?

Krachttraining is belangrijk in het kickboksen, ik fitness niet specifiek maar met bootcamps en circuit trainingen trainen we de kracht mee. Je merkt ook dat je er veel explosiever van wordt.

Vraag 6: Kun je een voorbeeld geven van wat je zo al aan krachtoefeningen doet?

Met gewichten boksen, veel opdrukken, met vrachtwagenbanden rollen.

IMG 5675 IMG 5919

Vraag 7: Hoe belangrijk is de juiste voeding voor jouw in combinatie met jouw sport?

Ik hou van lekker eten, ook van veel eten, als je veel sport heb je de juiste voeding nodig. Wanneer de wedstrijden dichterbij komen hou ik rekening met wat ik eet qua gezonde voeding en weinig slechte vetten.

Vraag 8: Hoe ziet jouw voeding eruit als je aan het trainen bent en hou je rekening met innamen van eiwitten, vetten en koolhydraten? En wat is je lievelingsgerecht?

Ik vind eieren en gezonde vetten als Vis (Makreel, haring, tonijn) erg lekker.

Vraag 9: Hoe belangrijk is het gebruik van supplementen in combinatie met jouw sport?

Voor sommige belangrijk, ik haal genoeg uit mijn voeding, als ik soms weet dat ik echt maximaal heb getraind neem ik na de training een eiwitshake om minder spierpijn te krijgen.

IMG 7564 jordybeekwilder2

Vraag 10: Wat zou jij jonge vechtsporters nog voor advies willen meegeven over training, voeding en supplementen.

Begin pas echt met supplementen en kracht training als je uitgegroeid bent, om je lichaam goed te laten groeien. En als je traint voor een wedstrijd geef dan alles wat je hebt.

Vraag 11: Naar welke muziek luister je tijdens je training? ( kun je er minimaal 3 noemen.

Ik vind tijdens het trainen hardstyle en house heerlijk hier krijg je een boost van. Maar de beste trainingsmuziek blijft toch Eminem, Heerlijk die motiverende teksten.

20160510 13219742team20Beekwilder20 20Noudri 10260020 878236602237313 4397519393975962956 n

Lees 2115 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner