fbpx

Naomi Tataroglu over haar sport, training en voeding

Beoordeel dit item
(1 Stem)

1965054 304391869733698 6355317043804635578 n 1656296 238611946311691 1917226981 n DSC 1747

Wie ben je ?

Ik ben Naomi Tataroglu ook wel bekend als  Naomi pygmee muller genoemd en ben 17 jaar.

Welke sport doe je?

Ik doe aan Muay Thai dit word ook wel Thaiboksen genoemd

Kun je een mooie beschrijving geven hoe je met deze sport bent begonnen en wat je tot nu toe bereikt hebt en wat je nog wil bereiken.?

Ik ben begonnen met Taekwondo toen ik 12 jaar was dit heb ik anderhalf jaar gedaan maar mijn interesse ging meer uit naar Thaiboksen, en heb toen ook die overstap gemaakt. bij mijn toenmalige sportschool heb ik twee titels op mijn naam weten te zetten  [Nederlands kampioen jeugd] ,
na mijn eerste partij wist ik het zeker dat dit het gene was wat ik wilde.
Inmiddels zijn wij 5 jaar verder en train ik bij Brutal Gym http://www.brutalgym.nl/  en hoop ik op 31 mei 2015 mijn partij in de C klasse af te sluiten met een Benelux Titel op mijn naam.
Uiteindelijk is mijn doel om ook in het buitenland te gaan vechten. 1 van mijn wensen is om toch eens te vechten in Thailand daar moet je toch een keer geweest zijn om deze sport echt te kunnen beleven ,als ik dit heb weten te bereiken dan zal ik uiteindelijk uit willen wijken naar het MMA.

Hoe ziet een week van training eruit voor jou ?

Naast mijn zware opleiding train ik 6 dagen in de week, zaterdag is mijn rustdag dinsdag en donderdag doe ik krachttraining alle overige dagen train ik met onze wedstrijd groep deze trainingen zijn erg gevarieerd,  zondags hebben wij een verplichte bootcamp niet aanwezig is niet vechten!!! deze vindt meestal plaats in de duinen van Kijkduin deze training eist veel disciplines en doorzettingsvermogen.

Hoe belangrijk is krachtraining voor jouw in combinatie met jouw sport ?

Dit vindt ik heel belangrijk ik zeg altijd maar zo het vechten zonder kracht, is  een taart zonder slagroom.

Kun je een voorbeeld geven van wat je zo al aan krachtoefeningen doet?

Dit is heel verschillend en erg gevarieerd.

Hoe belangrijk is de juiste voeding voor jouw in combinatie met jouw sport ?

Dit vind ik heel belangrijk doordat je lichaam veel van je eist moet je dit ook goed verzorgen zo zorgt mijn moeder voor mijn wedstrijd voor bereidingen altijd voor een uitgebalanceerde voeding schema,zodat ik beschik over voldoende vitamines.

Hoe ziet jouw voeding eruit als je aan het trainen bent en hou je rekening met innamen van eiwitten, vetten en koolhydraten ?

Doordat ik zo veel train verbruik ik ook veel, ik zorg er dan ook voor dat ik genoeg  koolhydraten, eiwitten en vetten binnen krijg, ook probeer ik zoveel mogelijk fruit te eten, daarnaast zorg ik er voor dat ik altijd voldoende water drink omdat ik tijdens mijn training heel veel vocht verliest natuurlijk ga ik ook wel eens buiten mijn boekje maar ik zorg altijd wel voor een strak voedingsschema.

Hoe belangrijk is het gebruik van supplementen in combinatie met jouw sport ?

Heel belangrijk ik heb speciale supplementen, en slik hiernaast nog extra vitamines, omdat zo’n trainingsschema en lange schooltijden veel van je vraagt.

Wat zou jij jonge vechtsporters nog voor advies willen meegeven over trainging, voeding en supplementen ?

Onze slogan  is, train like a champ to be a champion!
Ik ben van mening dat je niet alleen afhankelijk bent van je goede voeding en supplementen er komt veel meer bij kijken dan dat,het moet vooral ook goed zitten tussen jou en je trainer in mijn geval is dat Marvin Alexander hij kent mij inmiddels door en door het is een man van weinig woorden maar onze blikken vervangen deze hahaha dat vind ik heel belangrijk mijn sportschool is mijn tweede huis ik zal dan ook niet vaak ergens anders te vinden zijn  ,dan je omgeving je vrienden en familie die zijn toch je steun en toeverlaat ook zei dragen hun steentje bij in jou discipline vooral mentaal moet je heel sterk zijn!!!! 

Naar welke muziek luister je tijdens je training?

Mijn voorkeur gaat uit naar hardstyle en hiphop. het is voornamelijk mijn stemming die bepaald welke muziek ik op dat moment beluister.

sponsors Naomi Tataroglu

Op dit moment word ik gesponsord door STB fightgear, Hun leveren mijn goede kwaliteit spullen en de trainingssets die ik nodig heb, STB staat voor kracht, balans en techniek, kenmerken die elk atleet moet hebben, STB draagt hier graag een steuntje aan bij, voor meer informatie kunt u ook terecht bij www.stbfightgear.com

En om vooraal niet te vergeten draagt mijn sportschool hier ook een steentje mee bij, mijn trainer is niet  alleen mijn sensei, maar ook mijn grootste maatje!

Om op de hoogte te blijven van mijn ontwikkelingen kunnen jullie ook kijken op mijn facebook pagina onder,  Naomi Pymee Muller.  

1526794 259138954258990 509037230125388431 n IMG 8104

IMG 150426719111916  20141124 174228

Lees 3893 keer

Gerelateerde items (op tag)

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner