fbpx

Eiwit shakes voor vechtsporters

Beoordeel dit item
(3 stemmen)

In de fitness wereld zijn eiwit shakes al lang niet meer weg te denken. Ook in de vechtsport wereld winnen ze aan populariteit. Maar maken eiwit shakes je nou echt een betere vechter? Kun je er beter door trainen of verbeterd je herstel?

Eiwit shakes voor vechtsport

Eiwit shakes bestaan meestal uit twee basis ingrediënten, namelijk whey en caseïne. Whey vind je in twee verschillende vormen, namelijk concentraat, isolaat. Het enige verschil tussen deze vormen van whey is de mate waarin ze gefilterd worden van koolhydraten en vetten. Isolaat bevat iets minder vetten en koolhydraten. Maar dit gaat maar om enkele grammen per shake en maakt voor vechters dus niet uit.

Waarom zou je eiwit shakes gebruiken?

Eiwitten zijn simpel gezegd de bouwstenen van het lichaam. Voldoende eiwitten zorgen bij de juiste training voor een beter herstel en meer spieropbouw. Of deze eiwitten uit je voeding (vlees, vis eieren enz.) komen of uit shakes maakt hierbij niet uit. Shakes zijn wel makkelijker en vaak relatief goedkoop ten opzichte van ‘normale’ voeding.
Als vechtsporter doe je tijdens je training veel Cardio, vechtsport training en circuittraining en dat is een zeer spier slopende combinatie. Om je spier afbraak te remmen is het heel erg belangrijk voor een vechtsporter om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Daarom is het voor alle vechtsporters belangrijk een whey shake te gebruiken.

Hoeveel eiwitten heb je nodig als vechtsporter

Om goed te kunnen herstellen van je training heb je zo’n twee gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Als jij dus 80 kilo weegt zou je 160 gram eiwitten per dag binnen moeten krijgen.

Welke Eiwit shakes zijn he beste?

Als je een eiwitshake zoekt met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, kan je het beste een whey-mix kiezen met verschillende whey-vormen (concentraat en isolaat ). Met een mix van de twee soorten weet je zeker dat je goed zit. Ik raad aan een mix te kopen die ten minste 80 procent eiwitten bevat zodat je zo veel mogelijk proteïne binnenkrijgt.

Lees meer over: Whey Power,

Lees meer over: Whey isoalaat ( 90 % eiwit )

Lees meer over: lady Power ( speciaal voor dames )

Whey power Banner  

 Whey Power is op elk front; kwaliteit, prijs en smaak de absolute nr.1 eiwit supplement voor vechtsporters.

Lees 2381 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner