fbpx

Het gevaar van verkeerde bokshandschoenen

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Als kickbokser is het niet alleen belangrijk dat je goed op je voeding let of de juiste krachtraining doet, maar ook de juiste fight Gear hebt. Want alleen met de juiste fight gear zorg je er voor dat je alles uit je training haalt!

Hoe belangrijk zijn goede Bokshandschoenen? 

Een goede bokshandschoen is erg belangrijk om goed en veilig te kunnen trainen, niet alleen voor je zelf maar ook voor je tegenstander.

Padding/Vulling:

Een goedkope handschoen of een leuk paar gesponsord krijgen is niet altijd de beste oplossing voor jou of je trainingspartner want vaak zitten in die handschoenen te weinig padding/vulling. Meestal geldt, hoe meer padding hoe minder kans op knokkelblessures en blessures voor je trainingspartner. Een duurdere handschoen heeft vaak een betere en duurzamere padding waardoor je dus veiliger kunt trainen.

Machine Padding versus Handgemaakte Padding

Ontzettend veel (gerenommeerde) merken gebruiken in hun bokshandschoenen machine padding.Machine padding wordt enkel vervaardigd uit foam. De padding is dan niet opgebouwd uit verschillende lagen en is dus een geheel. Het gebruikte materiaal is van beduidend lagere kwaliteit dan handgemaakte paddingen. Een padding die niet opgebouwd is in lagen sla je snel stuk. Zeker voor de gevorderde vechter met een goede techniek is het belangrijk om een sterke, uit meerdere lagen bestaande padding te gebruiken.

Stiksels en voering:

Je ziet het steeds vaker op sportscholen gescheurde handschoenen sommige zelfs met duct tape geplakt en hier wordt dan vaak gewoon mee gespard. Je ziet dit heel vaak bij goedkope handschoenen van slechte kwaliteit. In het begin zijn die handschoenen heel mooi en vaak krijg je ze nog met korting ook en soms zelf gratis als je een grote aankoop doet, maar na drie maanden begint het gedonder naden gaan loslaten en er komen scheurtjes. Maar door gewoon door te trainen met deze handschoen vergroot je de kans op blessures voor je trainingspartner.

Waar moet je dus op letten?

Voor de stevigheid van een handschoen is het van belang dat de naden goed gestikt zijn en op kritieke punten vaak dubbel gestikt (de punten waar veel druk op staat en komt tijdens het stoten). De voering is vaak van stof en mag geen oneffenheden vertonen.

De sluiting:

Bij handschoenen heb je de keuze tussen een klittenbandsluiting (velcro) of vetersluiting. Veruit de meest gekozen sluiting is de velcro sluiting. Deze is razendsnel en kun je zelf makkelijk sluiten. Bij een vetersluiting sluit de handschoen zich nog beter om de pols, wat zorgt voor extra stabiliteit. Nadeel van veters is dat je hier altijd iemand anders bij nodig hebt. Vetersluitingen worden vooral bij wedstrijdhandschoenen gebruikt. Bij de klittenbandsluiting is het belangrijk dat de sluiting goed om je pols gefixeerd zit en genoeg kleefvlak heeft. Ook zijn er handschoenen met een extra lange sluiting voor nog meer stabilisatie.

Leer of Kunstleer:

In de regel geldt dat lederen bokshandschoenen langer mee gaan. De kans dat leer scheurt, met name bij de naden, is vaak kleiner. Wel is het zo dat in de loop der tijd er zoveel kwalitatief hoogwaardige kunstlederen handschoenen zijn ontwikkeld, dat deze kwaliteit soms nog beter lijkt. Alles is hierbij afhankelijk van het soort leer en kunstleer en hoe ze gemaakt zijn en door wie!

De pasvorm:

Een bokshandschoen moet uiteraard lekker zitten. Let hierbij op twee dingen. De vingers moeten genoeg bewegingsruimte hebben in de handschoen en de duim moet tijdens het maken van een vuist de natuurlijke stand kunnen aanhouden. Is dit niet het geval dan is de kans dat je je duim een keer kneust of breekt een stuk groter.

Je wilt handschoenen, maar hoe te kiezen?

Bij het kopen van handschoenen is het allereerst belangrijk om te kijken waar je de handschoenen voor gaat gebruiken. Als je de handschoenen alleen op een bokszak gaat gebruiken zijn er andere zaken belangrijk dan wanneer je ook gaat sparren met de handschoenen. Laat je daarom goed adviseren door een betrouwbare leverancier.

Atila Fight Gear, de beste kwaliteit voor de echte kickbokser

Atila Fight Gear in Eindhoven is een van de weinige in Nederland die echt Fight Gear levert van hoge kwaliteit en waar je een eerlijk advies krijgt. Want niemand heeft de zelfde handen en de handschoen die voor je buurman geschikt is kan voor jou wel eens heel slecht zijn en daarom is een goed advies heel erg belangrijk. Bij atila.nl (Mert Sports)  zijn ze zo ver doorontwikkeld dat ze iedereen voorbij zijn. Ze garanderen de beste kwaliteit. Deze kwaliteit moet voor iedereen toegankelijk zijn en dus bieden ze een unieke prijs-kwaliteitverhouding. Ontdek wat bij jou past. atila.nl (Mert Sports) neemt je mee op weg naar jouw beste prestaties ooit.

Je kan ATILA.NL (Mert Sports) bezoeken aan de Herentalsweg 13, 5628 RD Eindhoven of bezoek hun webpagina https://www.low-kick.nl/

atila banner

Lees 1329 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner