fbpx
Print deze pagina

Krachttraining en kickboksen

Beoordeel dit item
(1 Stem)

kickboksen

Een lastig onderwerp, krachttraining en kickboksen. Gaat het goed samen of niet? De mening zijn er enigszins over verdeelt, maar dit is de waarheid. Krachttraining en kickboksen gaat samen, maar in mindere mate dan bijvoorbeeld zwemmen en krachttraining.

Als kickbokser moeten je spieren lang zijn en geschikt zijn voor ballistische kracht, oftewel explosieve kracht. Enorm veel massa trainen heeft geen enkele zin, je zet onnodig gewicht aan wat er voor kan zorgen dat je in een hogere gewichtsklasse geplaatst word.

Issolatie oefeningen zijn daarom uit de boze. Alleen de biceps, triceps of rug trainen voegt simpelweg geen klap toe aan een sport die grotendeels bestaat uit snelheid en explosiviteit

Vroeger trainden kickboksers alleen met het eigen lichaamsgewicht. Opdrukken, optrekken aan een rekstok.. in principe een verkeerde manier van trainen omdat deze oefeningen door het gebruik van het lichaamsgewicht veel te zwaar zijn.

De oefeningen die je moet doen als kickboksers zijn er in principe drie:

•Squat
•Bankdrukken
•Deadlift
Dit zijn de drie basis compound krachttraining oefeningen die bij vrijwel iedere sport passen. Het is echter belangrijk voor kickboksers dat er getraind word met en laag gewicht en veel herhalingen. Het is de bedoeling dat er getraind word om het uithoudingsvermogen te verbeteren en explosiviteit te vergroten. Deze vorm van krachttraining helpt je om grote vorderingen te maken als kickboksers en geeft je een streepje voor op concurrenten.

Welke supplementen gebruikt een vechtsporter

de meste vechtsporters gebruiken de supplementen van Body & Power Nutrition 

Lees meer over: Lady Power

Lees meer over: Omega 3

Lees meer over: ZMA

Lees meer over: BCAA 2:1:1

 

Lees 12207 keer