fbpx

Gezonde griesmeelpap

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Ja het is vakantie, dus meer tijd voor het experimenteren. Weer zo'n recept waarbij ik 300 gram suiker weg heb gelaten. Resultaat; veel lekkerder dan met suiker.

Een liter melk in een pan, daar direct 300 gram griesmeel bij. Op lage vuur, roerend aan de kook brengen. Als het warm is, wordt het roeren ook wat zwaarder. Origineel recept geeft aan dat je op het laatst voordat je het van de vuur afhaalt, 50 gram roomboter in moet laten smelten. Ik heb hier maar 20 gram van gemaakt. De mengsel kan direct in een glazen ovenschaal, wat van te voren met koud water is gespoeld. Even af laten koelen en afgedekt in de koelkast. Wand koud is dit het lekkerst!!!


Verder, alles is mogelijk: Ik heb direct met de griesmeel 3 eetlepels kokos erbij gedaan. Dat vind ik lekker.
Net voor het serveren kan er van alles op. Kaneel, laagje gesmolten pure chocolade, of laagje nootjes. Ik heb gekozen voor een paar pinda's en de door mijn vader gemaakte moerbeien jam. Natuurlijk gemaakt met minder suiker.

Het leuke is dat je in de winkel niet meer op zoek hoeft te gaan naar alternatieve toetjes. Zitten toch meestal wel toevoegingen in, die je liever wil vermijden. En het is een leuke vooruitzicht of beloning in de vroege avond na een sportieve dag. Een zelfgemaakt toetje, wat niet al te ongezond is. Bijna geheel suikervrij. En ieder kan zijn eigen topping kiezen. Nice!

Afiyet olsun/ Eet smakelijk

Lees 4754 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner