fbpx

Afvallen en beter slapen met Kikkererwten

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Voldoende slaap is essentieel als je wilt afvallen. Wanneer je te weinig slaap krijgt gaat je stofwisseling namelijk trager werken. Ook zorgt minder slapen voor minder energie overdag om te bewegen en te sporten. En onderzoek toont aan dat slaapgebrek leidt tot honger en meer eten. Slapen heeft dus op drie manieren tegelijk invloed op het afvallen. Van alleen meer slapen zul je helaas niet afvallen, maar als je gewicht wilt verliezen is het van groot belang om ook naar de hoeveelheid slaap te kijken, en te zorgen dat je een goede nachtrust geniet. Het eten van kikkererwten kan je helpen om beter te slapen, want een groot pluspunt van de kikkererwt is zijn hoge gehalte aan tryptofaan. Tryptofaan is een essentieel aminozuur dat je lichaam niet zelf aanmaakt, je kunt het alleen uit voeding halen. Je hebt tryptofaan nodig voor de aanmaak van serotonine. Er zijn aanwijzingen dat serotonine je stemming verbetert en ervoor zorgt dat je beter slaapt.

Vleesvervanger

De gele knikkertjes zitten vol koolhydraten en vezels. Bovendien zitten er veel eiwitten, ijzer en B-vitamines in. Dankzij deze samenstelling zijn ze een volwaardige vleesvervanger. Maar je kunt ze ook als groente of als bron van koolhydraten op het menu zetten.

Hongergevoel

Er zijn drie onderzoeken bekend waaruit blijkt dat het hongergevoel onderdrukt wordt door tryptofaan. Dit kan er mogelijk ook voor zorgen dat je minder eet, met als gevolg gewichtsverlies 

Kikkererwten als gezonde snack

Eindelijk ook een alternatief voor borrelnootjes. Kikkererwten eet ik vaker sinds ik weet dat ze gezond zijn. Ik maak er voornamelijk salade van. Met tomaatjes, augurkjes, tonijn, olijfjes enz. En natuurlijk kruiden naar keuze. Deze variant probeer ik voor het eerst en het zal zeker niet bij één keer blijven! De variant met honing en kaneel heb ik zelf niet geprobeerd. Ik ben meer van het pittige. Ook hierbij kan je eigenlijk zelf bepalen welk smaak je het liefst hebt.

Ik heb gebruikt;
- 1 zak Kikkererwten (uitgelekt en schoongespoeld)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels komijnpoeder
- beetje zwarte peper
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper poeder

Alles mengen en in een voorverwarmde oven voor 30 minuten. 180 graden. Halverwege alles eens omscheppen.

Afiyet olsun/ smakelijk eten

Tip:

Je kan de Kikkererwten verschilende smaken geven met de onderstaande gezonde kruiden !

Herbs Spices combo 1  meer informatie en bestellen

Lees 3649 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner