fbpx

Gezonde cake met olijven en feta

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Natuurlijk is iets lekkers bij de koffie niet weg te denken in mijn cultuur. Vooral als ik bezoek krijg, maak ik liever zelf iets voor bij de koffie dan kant en klare koeken. Nu ik zelf bezig ben met afvallen, inmiddels op -17 kilogram, maak ik geen zoete lekkernijen voor bij de koffie. Ook geen zoete cake. Alternatief is een hartige cake wat ik al meerdere malen heb gemaakt. En je raadt het al, ook deze krijgt weer alleen maar complimenten!!! Niet alleen bij de koffie, soms ook als maaltijd in de middag is een plakje van deze hartige cake met wat sla en tomaten erbij heerlijk.

Ingrediënten;

250 gram bloem
1 zakje bakpoeder
4 eieren
50 ml melk
75 ml olijfolie
100 gram groene of zwarte olijven
150 gram feta in blokjes
verse of gedroogde oregano
zout en zwarte peper

Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom. Dan de eieren, melk en olijfolie erbij. Nadat dit gemengd is, kunnen de olijven, feta en oregano erbij. Doe er zout en zwarte peper bij naar eigen smaak.
Dan kan het beslag in een vooraf ingevette cakeblik. Ongeveer 55 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Ook hier is variatie mogelijk, je kunt er zongedroogde tomaatjes bij doen. Of stukjes paprika. Wat ik zelf nog extra toevoeg is wat plakjes bovenop het beslag met wat rozemarijn eroverheen. Ziet er leuk uit en geeft een heerlijke geur tijdens het bakken.

Afiyet olsun / eet smakelijk

Lees 1799 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner