fbpx

Piyaz / Witte bonensalade voor snel en gezond afvallen

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Een gebalanceerd voedingspatroon is het beste voedingsadvies dat iemand kan krijgen wat mij betreft. Dus een goede afwisseling tussen koolhydraten, vlees en vis en diverse soorten groenten is voor mij het belangrijkste in een eetweek. Dit betekent ook dat ik bijvoorbeeld niet iedere dag aardappelen, rijst of pasta hoef te eten, ik kan het ook prima af met alternatieven. Een goed alternatief voor dergelijke koolhydraten zijn bonen.

Witte bonen

Witte bonen zijn hartstikke gezond, ze bevatten enorm veel voedingsstoffen. Denk hierbij aan vezels, eiwitten, vitamine K, thiamine, magnesium, kalium, koper, fosfor, ijzer, mangaan, tryptofaan, foliumzuur en molybdee. Een hele mond vol. De bonen kunnen helpen bij het tegengaan van een hoog cholesterol en helpen ons hart gezond en sterk te houden. Wittte Bonnen bevatten ook veel vezels waardoor je sneller vol zit en langer verzadigd bent.

Eiwitten voor afvallen en spieropbouw

Eiwitten zijn erg belangrijk voor het opbouwen van spieren maar ook als je wilt afvallen. In witte bonen zitten maar liefs per 100 gram 21 gram eiwitten.

Witte bonen als vleesvervanger

Als je gedroogde witte bonen koopt heb je een boon met erg veel eiwit. Hierdoor zijn witte bonen een goed alternatief voor vlees. Als je een dag geen vlees eet krijg je met witte bonen wel gewoon de benodigde eiwitten binnen.

Recept Piyaz / Witte bonensalade

Benodigdheden

• 500 gram witte bonen
• 2 uien (rood)
• Half bos peterselie
• Cherrytomaatjes 150 gram
• Olijven (naar smaak)
• Sap van 1 citroen
• Olijfolie (scheutje)
• Zout (naar smaak)

Bereiding:

Bij gebruik van drogen witte bonen, moet deze eerst welken en gekookt worden totdat het zacht genoeg is om te eten. Bij gebruik van witte bonen uit blik, deze eerst afspoelen en uit laten lekken. Verder de andere ingrediënten fijnsnijden, en als laatst de olijfolie en citroensap toevoegen. Ikzelf doe er nog een theelepel cayennepeper poeder bij. Maar dit hoeft natuurlijk niet per se. Lekker bij de BBQ of met een lekker stuk vlees of gewoon zo.

Afiyet olsun / Smakelijk eten

Lees 1796 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner