fbpx

Gezonde Wortel Cocos balletjes

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Een heerlijke verantwoorde keuze voor bij de koffie, high tea, of gewoon als je bezoek hebt. In mijn cultuur wordt het gemaakt als één van de vele hapjes die er gemaakt werden als je bezoek kreeg. Ik ben daar van afgestapt tijden mijn afvalrace. In plaats van 6 hapjes voor als ik bezoek krijg, maak ik 1, hooguit 2 hapjes.  Wat ik ook heb aangepast is dat ik niet meer van ieder hapje, zoveel maak, dat het genoeg is voor bij een straatfeest, maar echt 1 schaal. Op is op. Inmiddels bijna 19 kg afgevallen. En ja ook ik heb af en toe zin in iets extra's. Al bijna 4 maanden ben ik nog steeds bezig met het maken van de (mij) bekende hapjes, maar dan een aangepaste versie. Minder of geen suiker.

Vandaag heb ik de Wortel Cocos balletjes gemaakt. Ook hierbij heb ik de 200 gram suiker van het originele recept geschrapt.

14958880 1255078001200359 317883499 n

Ingrediënten:

-500 gram gekookte wortels
-zakje cocossnippers 500 gram (3 eetlepels erin, rest om de balletjes in te rollen)
-2 eetlepels bruine suiker
-80 gram walnoten
-pak volkoren koek, naar keuze. Ik heb Digestive gebruikt

Nadat de wortels geschild, gekookt en afgekoeld zijn, meng je deze met de koek wat van te voren gekruimeld is. Hier de 3 eetlepels cocossnippers bij. Bruine suiker, mag, kan ook weggelaten worden. Er kan eventueel ook kaneel toegevoegd worden. Geheel naar eigen wens.
Dan de walnoten erin, deze ook in kleine stukjes. Nadat alles goed gekneed is, kun je kleine balletjes maken. Dit lukt makkelijker als je je handpalm even tussendoor nat maakt met water. Daarna rol je ze in het bord met de cocossnippers. Eenmaal klaar, in de koelkast bewaren. Ik maak ze liever een dag van te voren zodat ze de volgende dag niet meer zo zacht zijn. In plaats van walnoten kun je er ook een hele hazelnoot in doen en de mengsel eromheen rollen. Ook weer geheel naar eigen wens.

Afiyet olsun/ eet smakelijk

Raziye

Lees 883 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner