fbpx

Fitness schema om een plateau te doorbreken

Beoordeel dit item
(1 Stem)

Je traint keihard, maar je vooruitgang is de laatste tijd ver te zoeken. Altijd hetzelfde doen op de training is op een bepaald moment niet meer voldoende. Als beginner kom je daar mee weg maar voor gevorderde sporters is het niet ideaal. Iedereen bereikt op een gegeven moment het punt waarbij vooruitgang erg langzaam gaat. Als je dit ook bij je zelf merkt dan heb je een trainings plateau bereikt. Als een plateau bereikt is dan moet er iets veranderen. Dit kan je voeding zijn of je supplementen of beiden maar ook het trainingsprogramma kan de oorzaak zijn. In dit artikel ga ik je vertellen hoe je met de 5/10/20 superset methode je plateau kunt doorbreken en je lichaam een super pomp kunt geven. 

voedingsschema

Het is belangrijk om eerst je voedingsschema opnieuw te bekijken en aan te passen aan je doel. Bekijk ook je supplementen of je wel juiste supplementen gebruikt en voldoende binnen krijgt op een dag .

Het fitness schema

Dag 1: Pushing

Op dag 1 ga je pushing workouts doen en train je jouw borst, schouders en triceps.Begin altijd met 2 opwarm setjes. Pak dan een gewicht waar mee je maar net 5 herhalingen kunt doen. Bij de volgende oefening pak je een gewicht waar mee je net 10 herhaingen kunt doen en als laatste doe je 20 push ups. tussen de oefening neem je geen rust. Na elke ronden neem je 2 minuten rust. In totaal doe je 5 rondes en dan ga je naar superset 2 en als je die hebt doorlopen ga je naar superset 3.

Superste 1Reps
Dumbbell Chest Press 5
Dumbel Chest Flys 10
Push Ups 20
Totaal rondes: 5
Superset 2Reps
Dumbbell Shoulder Press 5
Lateral Raises 10
Rear Delt Cable Pulls 20
Totaal rondes 5
Superset 3Reps
Overhead Tricep Extension 5
Tricep Cable Press Downs 10
Bodyweight Skull Crushers 20
Totaal rondes 5

Dag 2: Pulling

Op dag 2 ga je pulling workouts doen. je traint je rug en biceps. doe de oefeningen op de zelfde manier als dag 1 en vergeet niet tussen elke superset 2 minuten rust te pakken.

Superset 1Reps
Lat Pulldowns 5
Pull Ups 10
Seated Rows 20
Totaal rondes: 5
Superset 2Reps
T-Bar Rows 5
Slant Rows 10
Straight Arm Lat Pulldowns 20
Totaal rondes: 5
Superset 3Reps
Barbell Curls 5
Underhand Chin Up 1/4 Reps 10
Hammer Curls 20
Totaal Rondes: 5

Dag 3: Lower Body/Core

Superset 1Reps
Bulgarian Split Squats (each leg) 5
Sissy Squats 10
Lunges 20
Totaal Rondes: 5
Superset 2Reps
Med Ball Front Squats 5
Glute Ham Raises 10
Step Ups 20
Totaal Rondes: 5
Superset 3Reps
Walk Outs 5
Ab Wheels 10
Stability Alternates (each side) 20
Totaal Rondes: 5

Dag 4 Rust

Neem de 4e dag rust om je lichaam te laten herstellen en pak dan weer 3 dagen van training en begin dan weer bij dag 1 en dan dag 2 en als laatst weer dag 3.

Doe dit schema maximaal 2 weken en ga dan weer verder met je oude schema, ik verzeker je dat je weer voldoende nieuwe energie hebt en kracht om verder te gaan zonder plateau.

Supplementen advies:

Lees 2456 keer

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner