fbpx

Net als veel vrouwen, wil jij waarschijnlijk weten wat nu het BESTE trainingsschema is.Ik geloof niet in het ‘beste’ of meest succesvolle schema voor wie dan ook. Het hangt echt af van je eigen persoonlijke doelstellingen en belastbaarheid. Wel is het zo dat er bepaalde elementen zijn die de geweldige schema’s van de middelmatige scheidt en de middelmatige van de slechte. In dit artikel leggen we uit welke onderdelen belangrijk zijn voor vrouwen in een fitness schema.

Ik heb al vaker op deze pagina geschreven hoe je mooie billen en benen kunt trainen en natuurlijk is de squat de beste oefening om dat te doen maar zo nu en dan moet je de oefeningen is lekker afwisselen om je spieren te blijven prikkelen daarom geef ik je in dit artikel 8 super oefeningen die je kunt doen om lekker af te wisselen en toch voor mooie billen en benen kun trainen als je even geen squat doet!

Het is voor bijna niemand een verassing meer dat krachttraining een uitstekende manier is voor vrouwen om goed in shape te komen. Spierversterkende training zorgt, in combinatie met de juiste voeding, voor minder vetmassa, een betere lichaamshouding, vrouwelijke vormen en een sterker lichaam. Eindeloze cardio sessies zijn voorbij, want het is algemeen geaccepteerd dat een vrouw net als mannen met (zware) gewichten aan de slag gaat.

Moeten vrouwen exact hetzelfde trainen als mannen? Ja, in grote lijnen wel. Trainen met (zware) gewichten gericht op het verbeteren van kwaliteit en kwantiteit van spiermassa en tot (bijna) falen is ‘the way tot go’. Toch zijn er zaken waar rekening mee gehouden moet worden, en deze worden besproken in dit artikel.

Breekt het zweet je al uit bij het horen van de term Bootcamp? Niet gevreesd, want nu is er speciaal voor jou een Beginners Bootcamp! Die je zelf kunt doen en waarin je in een rustig tempo je conditie en kracht opbouwt. Ook perfect als je wilt afvallen. Je zult al snel verschil merken!

Vaak zie je in de sportschool een duidelijke verdeling tussen mannen en vrouwen. De mannen zijn vaak te vinden bij het krachthonk en de vrouwen zie je vaak cardiotrainingen doen of groepslessen volgen. Vaak denken vrouwen dat krachttraining tot grote spieren zal leiden en dat is niet wat ze willen. Dat is de reden dat je veel vrouwen niet ziet trainen met gewichten. Maar juist de combinatie van cardiotraining en krachttraining werkt zeer effectief om een mooi strak lichaam te krijgen.

 

lady power smaken banner  afslank smoothie banner